Caroline Munro
IIK!! 2012
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9

Seeding of a Ghost (1983)

aka Zhong gui; Black Magic 5

Seeding of a Ghost #1 Seeding of a Ghost #2

Kevyen Phantom of a Paradisen (1974) jälkeen oli vuorossa avauspäivän viimeinen elokuva, legendaarisen Shaw Brothers -yhtiön tuottama Seeding of a Ghost. Se on malliesimerkki Hongkongissa 80- ja 90-luvuilla tehtailluista, toinen toistaan kahjommista eksploitaatioelokuvista. Genren harvinaisimpia tai muuten vain kovimpia klassikoita on onneksi nähty viime vuosina suomalaisillakin festivaaleilla.

Seeding of a Ghost [1]
Seeding of a Ghost [2]

Seeding of a Ghost alkaa rauhallisesti komediallisen, mutta sitäkin maukkaamman seksploitaatioelokuvan säännöillä. Ohjaaja Yeung Kuen punoo kolmen päähenkilönsä varaan hienovaraisen kolmiodraaman, joka kannattelee sinänsä yksinkertaista juonirakennetta läpi koko elokuvan. Pähkähullut juonikuviot johdattavat pahaa-aavistamattomat katsojat kuitenkin jo pian paljon syvempiin vesiin.

Taksikuski Chaun (ohjaaja-näyttelijä Phillip Ko Fei) vastikään vihitty vaimo Irene (Maria Yuen Chi Wai) ihastuu varakkaaseen poikamieheen, Anthonyyn (Norman Chu). Salasuhde ei kestä ja epäonnekkaiden sattumusten kautta Irene raiskataan ja hän menettää henkensä. Chau hakee paikallisen velhon apua, koska kuolleen vaimon henki janoaa kostoa. Mustan magian kanssa pelehtimisellä on kuitenkin tuhoisat seuraukset.

Seeding of a Ghost [3]
Seeding of a Ghost [4]

Seeding of a Ghost yhdistelee useita genrejä ja mukaan mahtuu draamapainotteista seksikomediaa, brutaalia mätkimisväkivaltaa sekä visvaista kauhua. Kauhuelementit ovat elokuvassa päällimmäisenä ja nostavat kerroksittain tasoa elokuvan edetessä. Tarjolla on luikertelevia matoja, hallusinaatioita, aivoja, suolenpätkiä, aaveseksiä ja jopa lonkerohirviökin. Pelkkä lopputaistelu on jotain niin ihastuttavan mielisairasta, että elokuva on näkemisen arvoinen jo pelkästään sen takia.

***½-
keskiarvo
toimitus
3.43/5.00 (7)
 JSSMTPKKJM*MK*PI
  3.5 3.5 3.0 3.5 3.5 3.5 3.5
keskiarvo
lukijat i
3.50/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  6 (7)
86%
Seeding of a Ghost (1983)  Seeding of a Ghost (1983)Black Magic 5  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9