Caroline Munro
Yubari International Fantastic Film Festival 2014
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11

Live (2014)


Live #1 Live #2

Japanissa on ollut jo muutaman vuoden ajan valloillaan pienoinen salaliitto- ja juoksupakoelokuvien buumi. Syypää on kirjailija Yusuke Yamada (The Chasing World, 2008), jonka huippusuosituista jännitysromaaneista on tehty pelkästään neljän viimeisen vuoden aikana peräti 12 elokuvasovitusta. Tuorein kilpailija on genresuosikki Noboru Iguchi, jonka elokuvassa juostaan itseironisissa merkeissä.

Live [1]
Live [2]

Yamadan romaanissa Live joukko epäonnekkaita uhreja pakotetaan pinkomaan henkensä pitimiksi ympäri suurkaupungin keskustaa ja rakennuksia. Iguchin elokuvaversiossa juoneen on lisätty uusi kerros: kilpailijoille lykätään käteen Yamadan romaani ja käsketään etsiä vihjeet tehtävien suorittamiseen sen sivuilta. Uhrit on valittu heidän nimensä perusteella - kirjassa seikkailevat samannimiset hahmot - ja motivoitu kisaan läheisen kidnappauksella. Useiden kymmenien osanottajien joukosta vain voittaja pystyy pelastamaan rakastettunsa. Muiden kohtalona on seurata myrkkyruiskeella teloitusta suorana lähetyksenä - tai pahimmassa tapauksessa joutua itse ruumissäkkiin joko pelaajien perään lähetettyjen tappajien tai kanssakilpailijoiden toimesta.

Yamadan romaaneista sovitetut elokuvat ovat tyypillisesti olleet vakavahenkisiä, mutta Iguchi ei mahda itselleen mitään. Tarinan kehys ja pohjustus ovat dramaattisia, mutta kisan päästyä vauhtiin juoksijat laitetaan heti ensitöikseen säntäämään naisten pukuhuoneen läpi. Pian perässä ovat myös pelkkiin bikineihin sonnustautuneet salamurhaajat, joita vastaan jaetaan erinäisiä itsepuolustusaseita moottorisahoista alkaen. Panosten kovetessa ruumislukumittari alkaa hyrrätä kuin Battle Royalessa (2000) konsanaan ankean CGI-veren roiskuessa päin seiniä (jättämättä niihin kuitenkaan tahraakaan).

Live [3]
Live [4]

Trendikkäistä nuorista (Yuki Yamada, Ito Ono, Yuki Morinaga) koostuva pääosakaarti jää karismaattisempien konkarien varjoon, vaikka harva heistäkään esiintyy edukseen. Iguchin vakiotähti Kanji Tsuda varastaa show'n määrätietoisena urheilijana, vaikka näyttelijää ei ammattijuoksijaksi sulatakaan. Gun Womanissa (2014) uransa roolisuorituksen tehnyt Asami riehuu omana tyypillisenä itsenään. Bushido-mies Mitsuki Koga jää karatetaitoineen tyystin hyödyntämättä, mutta omaa sentään fyysiset edellytykset rooliin.

Mysteeritarina pitää mielenkiinnon jotenkuten yllä 107-minuuttisen elokuvan loppuun saakka, mutta trilleri ja komedia eivät oikein löydä tasapainoa. Iguchille ominaiseen tyyliin tarina huipentuu todella pinnallisiin ja kankeisiin draamajaksoihin. Pikkutuhma huumori sekä harvalukuiset aidot veritehosteet jäävät elokuvan parhaaksi anniksi.

**---
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (2)
 KKMK*
  2.0 2.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11