Caroline Munro
Night Visions Maximum Halloween 3015
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13

Night Visions - Maximum Halloween 3015


"This is what you want, this is what you get / This is what you want, this is what you get..."

Helsingin perinteikkäin elokuvateatteri Maxim sai jatkoaikaa remonttiin menonsa edellä, joten myös Night Visions -festivaalit pystyttiin järjestämään vielä kerran kiellon päälle tutun katon alla. Kinopalatsin popcornluolasto toimi ekstrateatterina, ja varsinaisen Halloween-illan ennakkonäytökset järjestettiin Andorra-teatterissa. Moinen kokoelma teattereita toki tarkoitti myös sitä, että esitettäviä elokuvia oli ennätysmäärä, peräti 43 kappaletta, johon on vielä lisättävä päälle reilu nippu lyhytelokuvia ja jatkoklubin Texas Chainsaw Massacre -filmiperformanssi.

"Corn rigs, an' barley rigs / An' corn rigs are bonie"

Festivaalilla muistettiin tänä vuonna menehtynyttä näyttelijälegenda Christopher Leetä sekä kauhuohjaaja Wes Craveniä Dracula (1958), Uhrijuhla (1973) ja Painajainen Elm Streetillä (1984) -elokuvien juhlanäytöksillä. Hieman eloisammin juhlistettiin Re-Animatorin 30-vuotista taivalta komealla juhlanäytöksellä, jossa paikalla oli myös tuottaja Brian Yuzna.

"I'll be a knife, with legs / who can also fly"

Yuznan tavoin männävuotten Espoo Cine -vierailuiden jäljiltä Suomeen palasi Night Visionsin kunniavieraaksi muun muassa Dust Devil -elokuvan ohjannut Richard Stanley. Muita vieraita olivat I Am a Knife with Legs -elokuvan näyttelijät Bennett Jones ja Will Crest, Villmark Asylum -elokuvan ohjaaja Pål Øie sekä The Corpse of Anna Fritz -elokuvan ohjaaja Héctor Hernández Vicens. Leppoisaa ja inforikasta turinointia riitti, ja vieraat kulkivat ihailtavan paljon myös rahvaan joukossa oheistapahtumissa ja näytöksiä katsomassa.

Festivaalin yleisöpalkinnon pokkasi Oskari Pastilan dokumentti Spandex Sapiens. Elokuvan ensi-iltaa oltiin juhlistettu myös railakkaalla jatkoklubilla, jossa päätähdet Michael Majalahti ja Jessica Love pääsivät esittelemään vapaapainitaitojaan. Festivaalin kotimaisen gaalan juhlaelokuva oli Mika Kaurismäen post-apokalyptinen lappalaiswestern The Last Border - viimeisellä rajalla.

"We're coming up from the deep / the lizard sheds it's skin
night obliterates the day / and all the fun begins"

Elitistissä on yllä mainittujen elokuvien lisäksi aiemmin käsitelty Love 3D, Emelie, Hardware, Miami Connection ja Yakuza Apocalypse, sekä dokumenttielokuvat 42nd Street Memories: The Rise and Fall of America's Most Notorious Street, The Damned: Don't You Wish That We Were Dead, The Secret Glory ja Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's The Island of Dr. Moreau.


Festivaalin elokuvien arvosteluja liitetään tähän artikkeliin sitä mukaa kuin ne valmistuvat. Tälle aloitussivulle liitetään elokuvien lyhyitä arvioita.10.11.2015
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 


1.12.2015
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 


3.12.2015
14.12.2015
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 
thumbnail
 


16.2.2016
14.3.2016
thumbnail
 
thumbnail
 

Portal to Hell!!! (2015)

Painijalegenda "Rowdy" Roddy Piperin viimeiseksi elokuvaksi jäi kanadalainen lyhytelokuva Portal to Hell!!!, joka rahoitettiin verkon IndieGoGo-palvelun avulla. Piper esittää tavallisen kerrostalon talonmiestä Jackiä, jonka lukuharrastuksia häiritsevät asukkaiden mitättömät ongelmat. Jack saa isomman palan purtavakseen, kun kellarissa Necronomiconia lukevat kulttilaiset avaavat madonreiän toiseen ulottuvuuteen. Muinainen jumala on herännyt uniltaan ja on saapumassa valloittamaan maailmaa, jos reikää ei saa suljettua.

Näppärästi rakennettu elokuva esittelee hahmot ja näiden ongelmat yksi kerrallaan, ennen kuin näitä aletaan teurastaa humoristisesti slapstick-henkeen ulottuvuusaukkoon liittyvien kommellusten seurauksena. Piper oli viimeisinä vuosinaankin yhä karismaattinen esiintyjä, jonka vetovoima pitää elokuvan hyvin kasassa. Pienen budjetin takia osa erikoisefekteistä on vanhentuneen näköisiä. Jos Piper ei olisi menehtynyt yllättävään sydänkohtaukseen kesällä 2015, olisi lyhytelokuva ollut jo lupaavaa esimakua täysipitkää seikkailua varten. (PI)

***½-

The Contract (2015)

Nightsatan and the Loops of Doom (2013) -lyhytelokuvallaan vakuuttaneen turkulaisen ohjaaja CHRZU:n uusi lyhytelokuva The Contract on kunnianosoitus John Watersin elokuville. Nightsatan-yhtye on jälleen ollut mukana, säveltäen elokuvan ääniraidan. Huonolla maulla riemuisasti leikittelevän elokuvan pääosassa nähdään hehkeä kodin hengetär Carlotta Moore, joka leipoo valtavaa penistään kaulimellaan. Mooren arkipäivää saapuu häiritsemään ovelta ovelle kulkeva jeesustelija (Kristian Aho), josta ei tahdo päästä eroon.

Elokuvan keskiluokkainen pinta peittää alleen merkillisiä ja bisarreja tekoja, jonka keskipisteenä on tietenkin otsikossa mainittu sopimus. Monet ideat ja yksityiskohdat huvittavat, mutta rytmi on kenties hieman liian kiihkeä, eikä elokuva oikein kykene keskittymään mihinkään. Pilkkakirves sohii sinne tänne, vaikkakin paikoin maaliinsa osuen. Moore on kuitenkin miellyttävän sekopäinen hahmo, jonka uusia edesottamuksia voi jäädä odottelemaan innolla. (PI)

***--

Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13