Caroline Munro
Night Visions Maximum Halloween 3015
sivu: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13

Redeemer (2014)


Redeemer #1 Redeemer #2

Redeemer on jokseenkin kuin chileläinen Punisher. Eikä edes kuin sarjakuva-Tuomari vaan kuin Dolph Lundgrenin Rankaisija - vähäpuheinen mies, joka pitää hartaita hetkiä itsekseen ja ryntää niiden jälkeen nitistämään rikollisia. Brutaali ja armoton meno antaa lupausta Chilestä toimintaelokuvien nousevan auringon maana.

Pääosassa nähdään espanjankielisen maailman lupaavin toimintatähti, Marko Zaror. The Rockin stunttituplana uransa aloittanut 190-senttinen köriläs on aiemmin vakuuttanut taistelutaidoillaan mm. elokuvissa Undisputed III (2010) ja Mandrill (2009). Hän on harjoittanut kickboxingia ja taekwondoa, ihanteenaan Jean-Claude Van Damme ja Bruce Lee.

Redeemer [1]
Redeemer [2]

Redeemerissä Zaror esittää äärikatolilaista Nicky Pardoa. Hän on entinen palkkatappaja, joka menetti työnsä takia kaiken, mikä hänen elämässään jotain merkitsi. Syypää miehen tuskaan on kilpaileva palkkamurhaaja, häijy Scorpion (Jose Luis Mosca). Siispä hän on päättänyt kaksi asiaa: hakea Jumalalta anteeksiantoa sekä tappaa rikollisliigojen kätyrit yksi kerrallaan. Ja jälkimmäisen tehtävän hän päättää hoitaa ensiksi.

Zarorin eteen sattuvat pikkunilkit eivät pärjää hänelle mitenkään. Pysäyttämättömän oloinen Pardo lyö, potkii, kuristaa, koukuttaa, ampuu ja kiduttaa hengiltä jokaisen, joka häntä nousee vastustamaan. Toimintakohtaukset on kuvattu tyylikkään vähäeleisesti, turhia leikkaamatta. Alkuvuodesta 2015 Daredevil-sarjassa kohauttanut huoneiston läpi kulkeva yhden oton toimintakohtaus, jossa korstot lyödään lakoon yksi kerrallaan, on toteutettu elokuvassa vielä tyylikkäämmin.

Redeemer [3]
Redeemer [4]

Toimintajaksoja on elokuvassa kiitettävän usein, eivätkä ne vimmaisuudellaan juuri jätä toivomisen varaa. Sen sijaan niitä yhteen sitova materiaali hieman heittelee tasoltaan. Noah Segan näyttelee pirteää amerikkalaisgangsteria, joka esiintyy kuin olisi koominen kevennys. Mikään miehen sanoma asia ei aivan kuitenkaan ole kunnollinen vitsi. Pitkin elokuvaa jatkuva oman lempinimen pohdiskelukaan ei pääty mihinkään punchlineen kuten voisi odottaa.

Pariskunta Antonia (Loreto Aravena) ja Agustin (Maurizio Dicares) ovat elokuvan harvoja hyveellisiä ihmisiä, jotka joutuvat keskelle suurta gangsterisotaa. Etenkin Antonia haluaisi myös Pardon löytävän rauhan ja väkivallattomamman tien. Tämä kaikki on melko kliseistä, mutta toimintakohtauksista toipuessa ja seuraavaa odotellessa ne menevät melko kivuttomasti.

Redeemer [5]
Redeemer [6]

Scorpion on oiva päävastustaja. Hänen häikäilemättömät kidutus- ja murhametodinsa peilaavat hyvin Pardon vastaavia. Lisäksi Scorpionilla saattaa jopa olla parempi oikeutus teoilleen kuin Pardolla. Hänen olemassaolonsa herättää suurta pelkoa miehen maineesta kuulleiden joukossa, joten jo olemassaolollaan hän onnistuu sekoittamaan muuten suoraviivaista pakkaa mainiosti. Lopullinen yhteenotto Pardon ja Scorpionin välillä ei myöskään suju aivan, kuten odottaa voisi.

Redeemer on osittain tuotettu amerikkalaisella rahalla. Tuottajana toimii esim. Twitch Filmin Todd Brown. Onkin syytä toivoa, että tämän menestyksen myötä chileläisille tuotannoille löytyy lisää rahaa The Raid -tyyliin, sen sijaan että Zaror nykäistään takaisin Hollywoodiin epäkiitollisempiin pikkuosiin.

***½-
keskiarvo
toimitus
3.50/5.00 (4)
 JSKKPIPV
  3.0 3.5 3.5 4.0
keskiarvo
lukijat i
2.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (4)
25%
Redeemer (2014)  Redeemer (2014)  
Sivu:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13