Caroline Munro

La horripilante bestia humana (1969) :: Night of the Bloody Apes

aka Gomar: The Human Gorilla; Horror and Sex; Horror y sexo; Efialtis tis nyhtas II; Korang, la terrificante bestia umana; La horripilante bestia humana

La horripilante bestia humana #1 La horripilante bestia humana #2

Meksikolainen kauhuelokuva on varmasti kiinnostavimpia ilmiöitä mihin kalkkunaelokuvien harrastaja voi tutustua, niistä kun yleisen väitteen mukaan puuttuu kaikenlainen järjellinen sisältö. Ainoa ennen Night of the Bloody Apesia näkemäni meksikolainen tuotos oli Suomeenkin videolla päätynyt Scarab, joka ainakin tuki tuota väitettä. Ennakkopisteitä verisille apinoita ropisee elokuvan päätymisestä video nasty -listalle ja siitä, että elokuvan nyttemmin briteissä julkaistu versio on noin seitsemän minuuttia leikattu.

La horripilante bestia humana [1]
La horripilante bestia humana [2]

Night of the Bloody Apesin enemmän kuin lievästi epämääräisessä juonessa tohtori siirtää kuolevalle pojalleen gorillan sydämen pelastaakseen tämän hengen. Kuten kuitenkin arvata saattaa(?), poika muuttuu hulluksi sekasikiöksi ja lähtee kaupungille ihmisiä tappamaan. Jo tämä elokuvan alku kertoo hyvin missä mennään, sillä tohtorin laboratorio on huonosti naamioitu kellari ja miehen muuttuminen gorillahirviöksi on toteutettu noin kolmella erillisellä kuvalla. Sleaze-arvoja elokuvaan tuo puolestaan sydämen vaihto, jonka on väitetty olevan aito ja peräisin jostain kirurgia-dokumentista. Ainakin tämä selittäisi tehosteen paremmuuden muihin elokuvan tehosteisiin nähden, sekä kohtauksen täydellisen puuttumisen brittiversiosta.

La horripilante bestia humana [3]
La horripilante bestia humana [4]

Mitä elokuvan myöhempiin tapahtumiin tulee, niin niissä esiintyy myös naispuolinen showpainija ja paljon pätkiä tämän otteluista, joilla ei tosin näyttäisi olevan mitään tekemistä ns. juonen kanssa. Itse elokuvaa katsoessani järkeilin, että elokuvan lopussa olisi gorillahirviön ja painijanaisen välinen matsi, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Suurempi osa elokuvan kestosta meneekin hirviötä jäljittävien ihmisten kuin hirviön itsensä toilailuja seuratessa.

La horripilante bestia humana [5]
La horripilante bestia humana [6]

Äärimmäisen huonojen näyttelijöiden ja tökkivän ohjauksen lisäksi hauskuutuksena on myös joitain surkuteltavan huonoja gore-efektejä joista kuuluisin lienee skalpeeraus, joka on toteutettu leikkaamalla peruukki pois kaljun näyttelijän päästä! Valitettavasti vain elokuvan loputtomat dialogi- ja painikohtaukset alkavat kyllästyttämään eikä itse asiaan keskitytä tarpeeksi, mikä tekee kokonaisuudesta hiukka pitkäveteisen. Elokuvasta on olemassa myös Horror y sexo -nimellä levitetty versio, jossa olisi huhujen mukaan myös jonkinlaista gorillahirviöseksiä?! Arvosteltavana ollut Vipcon vanha "Strong Uncut Version" on kuitenkin se ihan tavallinen versio, jolle pisteetkin on annettu.

**½--
© Teijo Haavisto, julkaistu: 11.7.2003
keskiarvo
toimitus
2.33/5.00 (6)
 JSSMTPJM*THMM
  2.0 3.0 1.5 2.0 2.5 3.5
keskiarvo
lukijat i
2.17/5.00 (6)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -9 (14)
64%
La horripilante bestia humana (1969)  La horripilante bestia humana (1969)Night of the Bloody Apes