Caroline Munro

Flash Future Kung Fu (1982)

aka Da lui toi; Health Warning; Digital Master; Take Up the Challenge; Da lei tai

Flash Future Kung Fu #1 Flash Future Kung Fu #2

Kirk Wongin (The Big Hit) varhaisimpiin ohjaustöihin lukeutuva Flash Future Kung Fu tarjoilee katsojilleen sellaisen tulevaisuuden "välähdyksen", että elokuvan jälkeen on hetken aikaa pakko selvitellä päätään pohtien mitä tässä edes tuli nähtyä.

Flash Future Kung Fu [1]
Flash Future Kung Fu [2]
Flash Future Kung Fu [3]

Wongin elokuva sijoittuu näennäisfuturistiseen cyberpunk-maailmaan, joka elokuvan pienen budjetin huomioon ottaen on toteutettu ihan siedettävästi. Melko mitäänsanomattomaan ja sekavaan juoneen sisältyy muun muassa neo-natseja, "mustan nyrkkeilyn" harrastajia, ja tarpeeksi kungfua (vaikkakin melko mielikuvituksetonta perussellaista), jotta elokuvan löyhää juonta ja sen järjettömyyttä ei onneksi paljon ehdi miettiä. Ohjaus on nopeatempoista ja katsojan naamalle heitellään jatkuvalla syötöllä sen verran bisarria menoa, ettei leffaa katsoessa tylsyys varmasti pääse yllättämään - hyvänä esimerkkinä toimii kohtaus, jossa natsidiskon lavashowssa leopardikuvioasuinen lady piestään ja snuffataan akvaarioon ballerinojen toimesta(!)

Elokuvan tapahtumia säestää varhaiselektropimputus, jonka uskoisi olevan tehty Commodore Amigan nelikanavatrackerillä, mutta jos elokuvan tiedot valmistusvuodesta pitävät paikkansa, niin eipä Amigaa vuonna 1982 vielä oltu edes valmistettu. Hilpeää musaa joka tapauksessa ja voihan hyvinkin olla että jenkkiversioon on lisätty dubbauksen ohella myös uudet musiikit; ei olisi ensimmäinen kerta.

Flash Future Kung Fu [4]
Flash Future Kung Fu [5]
Flash Future Kung Fu [6]

Tuskinpa Flash Future Kung Fua kaikki osaavat arvostaa, mutta hyvien kalkkunoiden ystäville tai niille, joita Kirk Wongin ensiaskeleet elokuvaohjauksen saralla kiinnostavat, tarjolla on ärhäkkä 80 minuutin paketti nopeatempoista kyberkungfuilua.

Versioinfo (19.7.2003):

Arvostelussa käytetyn Tai Seng -dvd:n takakansi kertoo komeasti: "Featuring the now-classic boxing fight between a man and a real kangaroo.", mutta eivätpä lupaukset kuitenkaan pitäneet - kyseinen kohtaus löytyy oikeasti Nam Nan Choin elokuvasta Killer's Nocturne (1987). Dvd ei juuri laadulla komeile, kuva on haalea 4:3 pan & scan ja ääniraidan virkaa toimittaa stereona kuultava enkkudubbaus (puisevat päälle puhutut repliikit toki nostavat elokuvan kalkkuna-arvoja vielä entisestään!)

***--
© Jetro Suni, julkaistu: 19.7.2003
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!