Caroline Munro

Emanuelle e gli ultimi cannibali (1977) :: Emanuelle and the Last Cannibals

aka Emanuelle's Amazon Adventure; Trap Them and Kill Them

Emanuelle e gli ultimi cannibali #1 Emanuelle e gli ultimi cannibali #2

Tehdessään juttua paikallisista mielisairaista, löytää Emanuelle (Laura Gemser) sänkyyn sidotun tytön, joka on kannibaalien kasvattama. Ilmassa on kaikki hyvän lööpin ainekset ja Emanuelle päättää lähteä tutkimusmatkalle Amazonin sademetsiin yhdessä professori Mark Lesterin (Gabriele Tinti) kanssa. Matkan varrella mukaan tarttuu muutama muukin matkalainen, mikä paisuttaa tulevaa ruumisläjää. Kannibaalit kun jostain syystä eivät ole kovin ystävällistä saatikka sivistynyttä väkeä. Mitään sen kummempia itseään esittelemättä he repivät yhdeltä naisista vaginan irti ja nirhivät yhden miehistä köydellä kahtia. Lööpistä siis viis ja pakoon, mutta miten?

Emanuelle e gli ultimi cannibali [1]
Emanuelle e gli ultimi cannibali [2]

Emanuelle and the Last Cannibals on tyypillistä D'Amatoa, ja toimii hyvänä esimerkkinä hänelle ominaisesta tavasta yhdistellä eri genrejä. Elokuvan alkuosa kuksitaan, ja loppuosan kannibaalit taasen olisivat elokuvassa esiintyvällä syömätahdillaan syöneet jo koko Brasilian tyhjäksi. Onneksi erikoistehosteet ovat sentään "ihan ok" -tasoa, ja saattavat aiheuttaa yökötystä tottumattoman katsojan vatsanpohjalle. Elokuvan todelliseksi erikoisuudeksi voidaan kuitenkaan laskea vain loppupuolen rituaaliraiskaus, joka pakottaa ihmettelemään miten nämä kannibaalit ovat koskaan onnistuneet lisääntymään. Tyyli kun on sama kuin asettelisi sipsin jalkojensa väliin ja koettaisi dipata sen dippikastikkeeseen pöksyt jalassa. Myös loppuratkaisu on juosten kustu.

Nico Fidencon musiikki elokuvan yllä leijuvan sleaze-hengen kanssa riittävät kuitenkin takaamaan vähintään nautinnollisen katselukokemuksen. Fidencon rakastelubiisi on eurohikimusiikin ainutlaatuisia helmiä.

Emanuelle e gli ultimi cannibali [3]
Emanuelle e gli ultimi cannibali [4]

Edes muista kannibaalipätkistä tuttua kyseenalaista eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa ei ole luvassa, ellei sellaiseksi lasketa röökaavaa apinaa. Lisäksi elokuva toimii mainiona johdatuksena D'Amaton törkyiseen maailmaan, joka pitää sisällään eurosleaze-klassikon jos toisenkin.

Versioinfo (21.7.2003):

Kokoelmiaan kartuttavan keräilijän kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä hankinta-aikeissa eteen tulee todennäköisesti kaksi varteenotettavaa DVD-julkaisijaa, eli Media Blasters ja Italian Shock DVD Entertainment (jonka tunnistaa helposti vihreästä kannesta). Näistä kallistuisin itse jälkimmäisen puoleen sen painavampien ekstrojen takia. Ensin mainittuun kun on liitetty mukaan pelkkä traileri ja pari stilliä, tuntuvat jälkimmäisen sisältämät biografiat (D'Amato, Gemser) ja alkuperäinen soundtrack suorastaan hunajaisilta.

**½--
© Jari Mustonen, julkaistu: 21.7.2003
keskiarvo
toimitus
2.58/5.00 (6)
 JSSMJMKKJM*EM
  2.5 3.0 2.5 3.5 1.5 2.5
keskiarvo
lukijat i
2.42/5.00 (18)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -3 (26)
12%
Emanuelle e gli ultimi cannibali (1977)  Emanuelle e gli ultimi cannibali (1977)Emanuelle ja viimeiset kannibaalit