Caroline Munro

The Bride of Frank (1996)


The Bride of Frank #1 The Bride of Frank #2

Frank (Frank Meyer) on herttainen ruma pummi, joka työskentelee paperinkuljetusfirmassa rekkakuskina ja yleismiehenä. Vapaa-aikansa Frank viettää silitellen kissojaan, raapien muniaan ja siivoten mm. paskaisia kalsareitaan hammasharjalla. Frankin elämästä puuttuu kuitenkin se tärkein, eli isorintainen nainen, ja niinpä Frankin ystävälliset työtoverit laativat lehden henkilökohtaista-palstalle seuranhakuilmoituksen. Ilmoitukseen tulee useitakin vastauksia, mutta löytyykö naisista Frankille juuri se oikea?

Etsiessään unelmiensa morsianta Frank joutuu valitettavan usein ikäviin tilanteisiin, joissa ihmiset hyppivät hänen nenilleen, mutta onneksi Frankin äiti opasti tätä jo pienenä, "Ihmisiä saa kyllä tappaa, kunhan heitä varoittaa ensin", ja näin Frank empimättä tekeekin, samalla onelinereitä laukoen. "I'm gonna cut off your head and shit down your neck!". Frankille vittuilevat ihmiset saavat isän kädestä, koviksen kalu purraan irti, nörtin pää lyödään irti laudalla ja katkenneeseen kaulaan paskotaan sisään, läskin stripparin silmä riuhtaistaan irti ja tätä naidaan silmäkuoppaan. Kyseessä siis normaali tervehenkinen perhe-elokuva... yeah, right.

The Bride of Frank [1]
The Bride of Frank [2]
The Bride of Frank [3]

Elokuvan gore-sunmuut-tehosteet on hoidettu ihan mallikkaasti, kun ottaa huomioon, että kyseessä on kuitenkin käsivaralla kuvattu kengännauhabudjetin kotivideo. Tehosteiden lisäksi elokuvan parasta antia on sen humoristinen dialogi. Etenkin elokuvan puolivälissä käydyt puhelinkeskustelut Frankin ja ilmoitukseen vastaavien tyttöjen välillä ovat todella hervottomia. Frankin puhe on tolkutonta muhjua, josta ei tahdo saada mitään selvää, mutta onneksi suurin osa muminoista on tajuttu katsojien iloksi myös tekstittää.

Elokuvaa voisi huonon makunsa puolesta verrata John Watersin klassikkoteoksiin, mutta harmillisesti se ei ole lähellekään yhtä laadukas ja huoliteltu. Troma-elokuvaksi siitä melkein olisi, mutta leffa on jopa siihenkin liian amatöörimäinen ja halpa. Täydellistä vertailukohdetta The Bride of Frankille ei varmasti löydy, muttä lähin lienee tosi-tv -tyylinen bumsploitaatio Bumfights: A Cause for Concern (2002), sillä aidosta bumsploitaatiossa tässäkin on kyse.

The Bride of Frank [4]
The Bride of Frank [5]
The Bride of Frank [6]

Elokuvan päähenkilöä esittävä Frank Meyer on oikea koditon, jonka ohjaaja Ballot löysi huhun mukaan asumasta työpaikkansa varaston nurkasta ja palkkasi esiintymään elokuvassaan. Muutenkin koko tuotantoryhmä näyttelijöineen koostuu köyhästä alemman kastin väestöstä ja perusduunareista (aitoja strippareita, ilotyttöjä, varastomiehiä, jne.)

The Bride of Frank on saanut laajalti huomiota monilla eri filmifestivaaleilla (suurimmaksi osin ympäri Amerikkaa), ja muun muassa radio-dj Howard Stern on yltynyt ylistämään elokuvan erinomaisuutta. Jos tuntuu että sairaat amatöörivideot, pummit tai Troma-tyylinen huumori uppoavat, niin The Bride of Frank kannattaa etsiä käsiinsä mitä pikimmin.

Versioinfo (29.7.2003):

Elokuva on saatavilla ainakin Sub Rosa Studiosin R1-dvd:nä ja alankomaisen Media Madnessin vhs-julkaisuna.

***½-
© Jetro Suni, julkaistu: 29.7.2003
keskiarvo
toimitus
3.25/5.00 (2)
 JSSM
  3.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (3)
33%
The Bride of Frank (1996)  The Bride of Frank (1996)