Caroline Munro

The Gore Gore Girls (1972)

aka Blood Orgy; Gore-Gore Girls

The Gore Gore Girls #1 The Gore Gore Girls #2

The Gore Gore Girls on mauttomuuksien kavalkadi. Jo 60-luvulla drive-in -yleisöille gorea esitellyt Herschell Gordon Lewis irroittelee siinä tutulla humoristisella otteellaan. Otetaan strippari, viilletään tyttörukan kaula auki hakataan pakarat verille ja haarukoidaan silmät päästä. Ja jos tappaminen alkaa jossain vaiheessa puuduttaa, leikataan saksilla nännit auki ja ihmetellään niistä suihkuavaa maitoa... Halvalla tehtyä roskaa, joka ei sen syvällisempää analyysia kestä.

The Gore Gore Girls [1]
The Gore Gore Girls [2]

Elokuvassa on toki juoni: hemaiseva toimittaja, Nancy Weston (Amy Farrell), palkkaa kukkomaisen etsivän Abrahamin (Frank Kress) selvittämään strippariklubin outoja murhia. Ilmeisesti kyseisen etsivän olisi tarkoitus olla varsin rikas, vaikka hän asuukin kahden dollarin murjun näköisessä yksiössä, mutta se on sivuseikka. Sekin on sivuseikka että yhdessä kohtauksessa joukko anarkistinaisia - joita kukaan ei ole huomannut - hyökkää strippareiden esiintymislavalle suoraan lavan vierestä olevasta kopperosta, eli strippareiden pukuhuoneesta, mitä seuraa ilmeisen ankaraksi tarkoitettua painimista, joskin välillä korviin särähtää B-luokan amatöörinäyttelijöille niin tyypillinen kikatus. Eikä siitäkään kannata välittää, että jo kerran kuollut strippari sattuu vahingossa hengähtämään, kun takamusta moukaroidaan lihanuijalla. Tai mitä sitten, vaikka yöstä tulee kahdessa sekunnissa päivä; tämähän on kalkkuna!

The Gore Gore Girls [3]
The Gore Gore Girls [4]

Valitettavasti The Gore Gore Girls ei ole kaikesta huolimatta mikään erityisen viihdyttävä elokuva. Ei riitä, että näyttelijät ovat harvinaisen surkeita, mutta lavasteet ovat vielä surkeampia, ohjaus matelee pohjamudissa ja käsikirjoitus... Ainoan huvin olisi tarkoitus seurata goresta (se on tämän pätkän idea), siis mikäli tämäntyylinen gore sattuu kiinnostamaan. Tappokohtaukset ovat popcorn-tasoa, eli ne tarkoitettiin drive-in -teattereita kansoittavien 70-luvun teinien kauhisteltaviksi. Toki suomalainenkin nielee ne kaveriporukassa, vedettyään huiviinsa ensin kossupullon, jotta mieliala on sopivan hilpeä. Vakavastihan tätä leffaa ei voi mitenkään ottaa. Se on halvalla tehty ja se näyttää halvalta. Mitä muutakaan voi odottaa mieheltä, joka on ohjannut sellaiset elokuvat kuten Blood Feast (1963), Two Thousand Maniacs! (1964) ja The Wizard of Gore (1970).

The Gore Gore Girls [5]
The Gore Gore Girls [6]

The Gore Gore Girlsiä voi suositella ainoastaan "verikoirille", ja sitä voisi luonnehtia lähinnä 70-luvun Bad Tasteksi. Paras saatavilla oleva versio on tällä hetkellä Something Weird Videon unrated dvd-versio, joka pitää sisällään varsin mielenkiintoisia extroja aina Lewisin kommenttiraitaa myöten. Mukaan on ympätty myös mellevä gorekohtaus varsin harvinaisesta Love Goddess of Blood Islandista (1964).

*½---
© Jari Mustonen, julkaistu: 18.8.2003
keskiarvo
toimitus
2.63/5.00 (4)
 JSJMMEMM
  2.5 1.5 3.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.37/5.00 (15)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -3 (17)
18%
The Gore Gore Girls (1972)  The Gore Gore Girls (1972)Blood Orgy