Caroline Munro

Love Camp 7 (1969)

Erikoisleiri no. 7

aka Nazi Love Camp 7

Love Camp 7 #1 Love Camp 7 #2

Lee Frostin klassikon Love Camp 7 voi tiivistää mielikuvaan lihavista miehistä, joista on mukavaa pukeutua natsiunivormuun ja tämän jälkeen kouria sekä alistaa nuoria kauniita naisia. Toisin sanoen kyseessä on niljakas elokuva. Näyttelijättäret ovat onneksi hyväraamisia, joten eroottisissa kohtauksissa on potkua. Välillä vähän nuollaan saapasta, kidutetaan ja ruoskitaan, sitten pakotetaan vangeiksi joutuneet tyttöset huoraamaan natsiupseereille ja lopuksi järjestetään suuret orgiat.

Kyseessä on siis puhdasverinen 60-luvun loppupuolen seksploitaatio, josta on tullut kulttiteos. Love Camp 7 mainitaan usein ensimmäisenä natsi-eksploitaationa, joskaan se ei ole läheskään yhtä verinen kuin sen myöhemmät lajitoverit. Se on pikemminkin likaista drive-in pehmopornoa, jonka miljöönä vain sattuu toimimaan natsien ylläpitämä "huoraleiri". Jotakin elokuvan likaisuudesta kertoo sekin, että pääosaa näyttelee - siis naisia kourii - antaumuksella elokuvan tuottaja, R.W. Cresse itse, ja mukana upseeristossa näyttäytyy myös Dave Friedman, joka päätyi tuottamaan Ilsa, She Wolf of the SS:n (1974). Sanomattakin lienee selvää (kun ajatellaan ihmisen paheellista luontoa), että molemmat elokuvat tuottivat varsin hyvin rahaa, minkä seurauksena niin Kanadassa kuin Euroopassa tehtiin vielä parikin natsihenkistä kidutuselokuvaa. Näistä on syytä mainita Cesare Canevarin Gestapo's Last Orgy (1976), Jesus Francon ja Erwin C. Dietrichin yhteistyön hedelmä, Ilsa, the Wicked Warden (1977), Luigi Batzella Horrifying Experiments of the S.S. Last Days (1977) sekä Jean LaFleurin Ilsa, the Tigress of Siberia (1977). Ensimmäisen Ilsan jälkeen ei aihetta kuitenkaan enää lähestytty Frostin lihaa hekumoivalla tyylillä, vaan pikemminkin kuorittiin tuota samaista lihaa naisparkojen luiden yltä; onhan kyseessä yksi elokuvahistorian pahamaineisimmista genreistä.

Palataan silti vielä 60-luvun loppuun, joka oli kultaista aikaa, mitä tulee elokuvan tekoon, ja tarjosi hyvät mahdollisuudet Cressen kaltaisille oman arvonsa tunteville visioijille. Esim. Dave Friedman on kertonut Highball-lehden haastattelussa Cressestä, ettei mies ottanut natsiuniformuaan yltään edes kun lähdettiin kuvausporukan kanssa aterioimaan. Naiset pukivat vain yllensä elokuvassa käyttämänsä halvat rääsyt ja koko jengi ahtautui Cadillaciin, jolla huristeltiin keskellä L.A.:ta sijaitsevaan pukumiesten ravintolaan nimeltä Tail of the Cock, ja sen perimmäiseen pöytään. Mukana seurueessa oli myös yksi musta mies, Ben, joten kun Friedman huomauttaa natsiksi pukeutuneelle Cresselle että he aiheuttivat kohtauksen saapumisellaan, toteaa Cresse siihen kovaan ääneen: "Yes, and I know why! Because your man Ben is Black!"

Love Camp 7 [1]
Love Camp 7 [2]

Yksittäisenä elokuvana Love Camp 7 ei ole kovin kummoinen. Se näyttää ja kuulostaa halvalta, eivätkä näyttelijät päätä huimaa. Samalla se on kuitenkin oudon intensiivinen, mikä selittyy ehkä sillä että se on ensimmäinen laatuaan, ja siihen on tallentunut jotakin syntistä 60-luvun seksuaalisen murroksen tiimoilta. Alastomuutta on paljon, ja vaikka varsinainen toiminta keskittyy lähinnä rintojen puristeluun, ähkimiseen ja voihkimiseen, on tunnelma varsin likainen (äitisi ei ehkä ymmärtäisi tätä tekelettä, vaikka nielisi mukisematta Sylvia Kristelin tähdittämän Emmanuellen). Hieman extraa on pakko antaa myös elokuvan poikimasta lyhytaikaisesta buumista, joka jätti maailman elokuvan historiaan muutaman varsin paheksutun tekeleen. Niin ja tosiaan, kyseessähän on lähes täydellinen wip-elokuva, mikäli kuuluu kyseisen genren kuluttajiin.

Versioinfo (18.8.2003):

Ostoaikeissa kannattaakin harkita - DVD Classics:in julkaiseman DVD:n sijasta - Redemptionin julkaisemaa vhs- deluxe edition -keräilyversiota, jota tulee silloin tällöin vastaan suomalaisissa VHS-divareissa.

***--
© Jari Mustonen, julkaistu: 18.8.2003
keskiarvo
toimitus
2.57/5.00 (7)
 JSSMTPJMMMMK*PI
  2.5 3.0 2.0 3.0 3.0 1.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.60/5.00 (10)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!