Caroline Munro

America 3000 (1986)


America 3000 #1 America 3000 #2

America 3000 Showtime-kasetin takakannessa komeileva videovalvontalautakunnan asettama K-16 merkintä antoi viitteitä edes jossain määrin mielenkiintoista materiaalia sisältävästä teoksesta, mutta valitettavasti näin ei ole.

America 3000 [1]
America 3000 [2]
America 3000 [3]

On vuosi 2890, suuren RYSÄYKSEN jälkeen. Amatsonimainen naissoturiheimo (FROUVAT) hallitsee miehiä (JULLEJA), jotka on alistettu kahteen ryhmään: siittäjiksi ja työläisiksi. Kaikki henkilöt tuntuvat kärsivän ylenpalttisesta tyhmyydestä. Oletuksena lienee, että suuri RYSÄYS on vaikuttanut yleiseen älykkyystasoon. Elokuvan alussa naisilta pakoon päässyt Korvis (ei lyhenne korvakorusta) -niminen pikkupoika löytää raunioista lasten kuvakirjan ja oppii tämän avulla lukemaan ja ymmärtämään mm. sen että hän on MIES. Kasvettuaan aikuiseksi tämä älykkö ja muutama muu paennut miesorja taistelevat huonolla menestyksellä naisia vastaan, kunnes erinäisten tapahtumien kautta Korvis päätyy vahingossa edesmenneen presidentin asuntoon, josta hän löytää aseita, hienon kultakiiltoisen asusteen, moottoripyöräkypärän ja kaikkea muuta kivaa. Näiden ihmeellisten esineiden avulla miehet käyvät taisteluun naisten sortovaltaa vastaan.

America 3000 [4]
America 3000 [5]
America 3000 [6]

America 3000:sta ei juurikaan sellaista materiaalia löydy, jota ei hennoisi nuorempien katsovan. Seksiä ei mukana ole ja väkivaltaakin vain minimaalisesti. Mukaan on myös ujutettu karmiva Jar Jar Binksille epäilemättä sukua oleva naurattaja-apina, joka onneksi astuu esiin vasta elokuvan loppupuolella. Kaikki hahmot puhuvat mukahauskaa idioottislangia, johon hermot menevät heti ensi sekunneista alkaen. Murteella lie yritetty hakea jonkinlaista Kellopeliappelsiini-fiilistä, mutta metsään on menty ja pahasti.

Lyhyesti tiivistettynä America 3000 on patriotismista ja yleisestä typeryydestä kärsivä lastenelokuva, jota ei oikeastaan voi suositella kuin alle 11-vuotiaille pojankoltiaisille ja niille onnettomille, jotka ovat ottaneet tehtäväkseen nähdä jokaisen maailmaan suolletun post-apocalypse -elokuvan.

**---
© Jetro Suni, julkaistu: 30.8.2003
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 JSJL
  2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
2.25/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!