Caroline Munro

I Love Maria (1988)

aka Tie jia wu di Ma Li A; Roboforce; Invincible Maria Iron Armor

I Love Maria #1 I Love Maria #2

I Love Maria on Tsui Harkin tuottama ja David Chungin (In the Line of Duty, Magnificent Warriors) ohjaama kalkkunainen sci-fi-komedia, jonka pääosissa heiluvat John Sham, Tony Leung Chiu Wai, Sally Yeh ja itse Tsui Hark. Elokuvan tarina alkaa kun sähläävä reportteri T.Q. Zhuang (Tony Leung) saapuu kaupungin keskustaan napsimaan kuvia parhaillaan tapahtuvasta pankkiryöstöstä. Pankkia ei ole ryöstämässä mikä tahansa rosvojoukko, vaan valtava Pioneer 1 -mallin robotti, joka selättää vaivatta poliisien vastarinnan ja lentää kassakaappi mukanaan pois rikospaikalta.

I Love Maria [1]
I Love Maria [2]

Robotti on mahtavan Hero-rikollisjengin valmistama, mutta ryhmän johtaja Saviour (Ben Lam) ei ole tyytyväinen sen suorituskykyyn ja onkin siksi kehitellyt parannellun Pioneer 2 -robotin, joka on saanut kasvonsa ja ihmismäiset piirteensä Saviourin rakkaan siskon Marian (Sally Yeh) mukaan (mahdollisesti myös Fritz Langin Metropolisin Maria-robotin mukaan; toim.huom). Maria-robotti lähetetään ensitöikseen Tsuin esittämän Whiskey-nimisen ex-Hero-jengiläisen kimppuun, mutta homma menee reisille ja Maria epäkuntoon. Whiskey'n sattumalta tutustunut, Curlyksi kutsuttu kiharahiuksinen, nolo hi-tech-nörtti (John Sham) korjaa rikkoutuneen Marian ja virittelee tämän toimimaan hyvisten puolella Hero-jengiä vastaan.

I Love Maria [3]
I Love Maria [4]

I Love Maria on lievästi ilmaistuna outo tapaus. Elokuva aloittelee suhteellisen vakavalla otteella ja verta lennätetään CAT III -luokitusta hipoen. Verenvuodatus kuitenkin loppuu heti alun jälkeen ja loppuaika tasapainotellaan mukahauskan toilailun ja totisen toiminnan välillä. Elokuvan valttikortti, eli toimintaosuudet, on toteutettu oikein mallikkaasti (eritoten kaikki robottien väliset taistelut) mutta aina kun komediavaihde isketään silmään alkaa homma kusta.

I Love Maria [5]
I Love Maria [6]

Elokuvan huumori on suurimmaksi osin tyhjänpäiväistä koheltamista, ja silloin kun ei kohelleta harppaa huumori asteelle jota etenkin länsimaalaisten on vaikea enää ymmärtää hauskaksi. Hyvänä esimerkkinä kohtaus, jossa Curly ja Whiskey tulevat vanhassa kirkossa piileskellessään nälkäisiksi ja nähdessään koiran ei näistä kumpikaan muka tunnista sitä koiraksi, vaan väittävät eläintä vakavalla naamalla villisiaksi ja jahtaavat syödäkseen sen aivot. Jotta katsojat eivät tylsistyisi, on elokuvaan robottien lisäksi mahdutettu Mad Mission (aka Aces Go Places) -tyyliin myös hirveät määrät erilaisia vempaimia, kuten lentävä moottoripyörä, ihmeauto ja outoja aseita.

Versioinfo (7.9.2003):

Paras versio elokuvasta on julkaistu Fortune Starin Legendary Collection -sarjassa. Universe Laser & Video Co.:n aluekooditon dvd on myös jossain määrin kelvollinen julkaisu, vaikkei kuvanlaadulla tai extroilla komeilekaan.

***½-
© Jetro Suni, julkaistu: 7.9.2003
keskiarvo
toimitus
2.75/5.00 (6)
 JSSMTPMEMK*
  3.5 3.5 3.0 3.5 2.0
keskiarvo
lukijat i
3.00/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  0 (10)
0%
I Love Maria (1988)  I Love Maria (1988)Tie jia wu di Ma Li A