Caroline Munro

L'abîme des morts vivants (1981) :: Oasis of the Zombies

aka Bloodsucking Nazi Zombies; The Oasis of the Living Dead; The Treasure of the Living Dead; Le trésor des morts vivants; Der Abgrund der lebenden Toten; Oase der Zombies

L'abîme des morts vivants #1 L'abîme des morts vivants #2

Huonot zombileffat ovat aina hauskoja katsoa jos niissä on tarpeeksi zombeja ja väkivaltaa, mutta tässä Jess Francon ohjaamassa tekeleessä ei ole kumpaakaan. Elokuva kertoo syrjäisestä keitaasta, jonne on tarinan mukaan kätketty natsien piilottama kulta-aarre. Vartijoina aarteella on natsizombieiden armeija, jonka tehtävänä on syödä kaikki aarteen pois kuljettamista yrittävät. Hieno idea! Ikävä kyllä zombeja elokuvassa nähdään kunnolla vasta viimeisen 15 minuutin aikana, sitä ennen on tyytyminen matkalle valmistautumiseen, keitaalle leiriytymiseen ja yleiseen paskan puhumiseen. Tuntuu kuin Franco olisi päättänyt tehdä aiheesta jonkinlaisen draaman, koko elokuva on niin täynnä turhanpäiväistä höpötystä täysin epämielenkiintoisten henkilöiden kesken, että päätä alkoi särkemään jo elokuvan alkupuolella.

L'abîme des morts vivants [1]
L'abîme des morts vivants [2]

Silloin harvoin kun zombeja nähdään, ei luvassa todellakaan ole mitään hienoja gorejaksoja vaan pelkästään surkeaa C-luokan kauhua, jossa verta hädin tuskin näkyy. Tämä onneton kehitys saavuttaa jonkinlaisen huipennuksensa lopun kohtauksessa, jossa tuliringin keskellä olevat sankarit katselevat zombeja, jotka eivät tunnu tekevän muuta kuin vaeltavan apaattisina ympäriinsä. Kuten odottaa vain voi, Francon ohjaus on teknisesti kömpelöä ja ainakin katsomani kreikkalaisen videoversion kuvan roskaisuus alkoi haittaamaan elokuvan seuraamista oikein kunnolla.

L'abîme des morts vivants [3]
L'abîme des morts vivants [4]

Itse en ole koskaan ymmärtänyt Francon mainetta kulttiohjaajana, sillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki näkemäni miehen elokuvat ovat tällaista älytöntä sekoilua, jossa ei oikeastaan edes tapahdu mitään. Ehkä joku miehen tuotantoa palvova näkee Oasis of the Zombiesissa jotain hienoa, muut pysyköön kaukana.

*----
© Teijo Haavisto, julkaistu: 8.9.2003
keskiarvo
toimitus
1.38/5.00 (4)
 JSTH
  1.0 1.0
keskiarvo
lukijat i
1.25/5.00 (8)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!

kommentit

odota...
Meller kommentoi (2.4.2011 14:28:52)
user avatar Onhan tämä selvästi vaivaannuttavimpia ja pökkelöimpiä Francoja ikinä, eikä siinä mielessä ole hyvä aloittaa miehen ohjauksiin tutustumista tästä leffasta. Asioita ei tietenkään auta, että kokonaisuuteen on ujutettu aivan toisiin tarkoituksiin kuvattua sotaleffa-matskua, joka on ympätty hatarina flashbackeina jo mutenkin hataraan kokonaisuuteen. (Ainakin IMDB:n mukaan aivan eri ohjaajan leffasta 70-luvulta, mene ja tiedä...) Mutta en missään nimessä suosittele Francon dumaamista ja huomiota jättämistä kenellekään tämän leffan perusteella!
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa