Caroline Munro

Camp Blood (1999)


Camp Blood #1 Camp Blood #2

Teinislasherien katsominen vaatii yleensä täysin oman mielentilansa mutta Camp Bloodin kohdalla ei auta mikään. Se ei nimittäin ole edes huono slasher vaan kotivideo, jota markkinoidaan ihmisille oikeana elokuvana ammattimaisen kansitaiteen avulla.

Ilmeisesti elokuvan tekijät ovat kuitenkin kuvitelleet tekevänsä ihan oikeaa filmiä, sillä leffassa käytetään juonen ja päähenkilöiden luonteiden kehittelyyn melko paljon aikaa. Nämä yritykset ovat kuitenkin tuhoon tuomittuja, sillä kaikki "näyttelijät" ovat aivan uskomattoman raivostuttavia amatöörejä vailla minkäänlaisia kykyjä, dialogi pelkkää jatkuvaa valitusta ja juoni kokoelma alan pahimpia kliseitä. Leffassa on kuitenkin neljä nuorta, jotka lähtevät telttailemaan metsään ja saavat siellä hiippailevan, viidakkoveistä heiluttelevan psykopaattipellen kimppuunsa. Koko loppu elokuva onkin sitten yhtä suurta klisettä, miten joku voikin tehdä näin kaavamaisen tarinan vielä yli 20 vuotta genren syntymän jälkeen?

Jotain tekijöiden yrityksen vakavuudesta kuitenkin kertoo se, että mukana ei ole yhtään nykyään niin trendikkäitä genreviittauksia ja jonkinlaista jännitystä pyritään jopa kehittelemään. Metsään mennään myös tällä alueella, sillä toteutus on kotivideotasoa paskoine valaistuksineen, miten sattuu heiluvine kameroineen ja ajoittain pahastikin kohisevine ääniraitoineen. Jotta tekele saataisiin kestämään edes vähän yli tunnin, on joka ainoa kohtaus ja typerä keskustelu venytetty niin pitkäksi kuin mahdollista, pelkkää nuotion sytyttämistä seurataan varmaan kymmenen minuuttia. Ainoa asia johon on edes vähän yritetty panostaa on goretehosteet, jotka tosin nekin ovat alle keskitason. Harvakseltaan tapahtuvat murhat on tehty niin verisiksi kuin mahdollista jotta elokuvassa olisi edes jotain katsottavaa, mutta omasta mielestäni tällainen kohdeyleisön (kauhufriikit) pateettinen kosiskelu on pelkästään rasittavaa, aivan niinkuin koko muukin elokuva. Itse annoin pikakelausnapin houkutuksille periksi jo ennen ensimmäisen puolituntisen täyttymistä ja sen jälkeen kyse olikin enää kelauksen nopeudesta.

Camp Blood olisi ehkä jollain tapaa siedettävämpi jos se markkinoisi itseään rehellisesti kotivideotasoisena roskana saksalaisten Violent Shit -elokuvien tyyliin, mutta oikeana elokuva tämän myyminen on suorastaan anteeksiantamatonta. Aivan uskomattoman surkea tekele, jopa amatöörielokuvien mittapuulla.

*----
© Teijo Haavisto, julkaistu: 8.9.2003
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 JMTH
  2.5 1.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!