Caroline Munro

A Scream in the Streets (1973)

aka Girls in the Street; Scream Street; Der Schlächter

A Scream in the Streets #1 A Scream in the Streets #2

Mitä mahtavat kertoa Something Weird Videon julkaiseman kasetin kannessa olevat tekstit: "The brave men who put their lives on the line to break... the connection!"... Hohhoijaa, kyseessä ei todellakaan ole mikään sankaritarina. Lause "A city ripped apart by sin and lust" kertoo kaikessa moralistisuudessaan mistä todellisuudessa on kyse, varsinkin kun huomaa leffan tuottajan olevan Harry Novak, 1960- ja -70-luvun jenkkisleazen yksi merkkitekijöistä.

A Scream in the Streets [1]
A Scream in the Streets [2]

Kaksi LA:n kyttää, Ed Haskell ja Bob Streeker, työskentelevät kahdestaan ja nyt pitäisi saada kiinni sekä tirkistelijä että naisia vihaava tappajatransvestiittiraiskaaja. Ed on vanhan liiton miehiä ja haluaa että pidätykset suoritetaan juuri kuten laissa on määritetty. Bob nuorempana ei aina tällaiselle lämpene, vaan haluaa työnsä sujuvan joutuisammin ja latuja oikoen.

A Scream in the Streets [3]
A Scream in the Streets [4]

No joo, juoni on täysin sivuseikka kun elokuva pääsee vauhtiin. Lähes joka kohtauksen jälkeen ruudussa nähdään tarinankerrontaan kuulumattomia ja turhia paneskelukohtauksia, jotka lähenevät rohkeudessaan jo hardcorea. Periaatteessa eroa ei ole paljoakaan käytännössä 90-luvulla syntyneeseen eroottisen trillerin alagenreen, jos ajattelee pelkästään elokuvan funktiota.

A Scream in the Streets [5]
A Scream in the Streets [6]

Elokuvan näyttelijät ovat yksinkertaisesti hirvittäviä, auton renkaat ulvovat hiekkatiellä ja transupahiksen mielipuoliset naurut tappamisen jälkeen ovat jo yksistään näkemisen ja kuulemisen arvoisia. "I hate women! You're rotten! Rotten! Hahahaha...!" A Scream in the Streets on amerikkalaista, huvittavan kaksinaismoralistista sleazea jonka arvot ovat hervottoman vinksallaan.

Versioinfo (17.10.2003):

Something Weird Video on julkaissut A Scream in the Streetsin myös Special Edition dvd:nä jossa matskua riittää kolmen ja puolen tunnin edestä - tosin suurin osa lisämateriaalista ei liity mitenkään itse elokuvaan...

***--
© Esa Linna, julkaistu: 17.10.2003
keskiarvo
toimitus
2.67/5.00 (3)
 JSSMEL
  2.5 2.5 3.0
keskiarvo
lukijat i
2.25/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!