Caroline Munro

Silent Night, Deadly Night 3: Better Watch Out! (1989)

aka Blind Terror; Douce nuit, sanglante nuit: coma dépassé

Silent Night, Deadly Night 3: Better Watch Out! #1  

Genre

Silent Night, Deadly Nightin (1984) jatko-osat ovat todellista säästöratkaisujen juhlaa, tässäkin nimittäin nähdään ensimmäisen osan materiaalia uusintana. Tekosyynä kierrätykseen on tällä kertaa elokuvan pääosassa olevan sokean tytön kuudennella aistillaan näkemät näyt Joulupukkimurhaajan muistoista. Elokuvan sisäisen logiikan mukaan sokeat ihmiset nimittäin voivat nähdä koomassa makaavien ihmisten mieleen. Sokea Laura suostuu kokeeseen, jonka toiseksi osallistujaksi on jostain syystä valittu edellisen osan lopussa melko kovia kokenut, nyttemmin kasviksi taantunut psyko, Ricky. Visuaalisesti tyylikkäät painajaiset kuitenkin rajoittuvat yhteen heti elokuvan alussa nähtävään, tämän jälkeen aivovauriosta kärsivä Ricky vailla sen suurempaa syytä herää koomasta ja lähtee jahtaamaan Lauraa, joka tosin on jo lähtenyt viettämään Joulua isoäitinsä luokse.

Tarina on kieltämättä mitätön mutta toteutus on vielä paljon senkin alapuolella, kauhuelokuvaksi Silent Night, Deadly Night III kun on todella tapahtumaköyhä. Muutama mielikuvitukseton tusinamurha nähdään Rickyn matkatessa isoäidin luo. Laura taas, yhdessä muutaman pois tapettavan statistin kanssa, ei tee muuta kuin vaeltele ympäri tyhjää taloa peläten varjoja. "Something's wrong" -tyylisiä lauseita viljellään loputtomasti ja tylsää on, murhaaja vain pysyy poissa kuvasta lähes koko elokuvan keskiosan ajan. Koska ensimmäisen osan kohtauksia ei enää olla kehdattu kierrättää aivan yhtä röyhkeästi kuin kakkosessa, on mukaan juoneen otettu myös murhaajaa jäljittävät poliisi & tohtori, joiden kohtaukset sisältävät lähinnä ns. hauskaa sanailua.

Jos elokuvasta pitäisi väkisin jotain hyvää etsiä, niin se olisi varmaan Rickyn päässä oleva muovivati jonka läpi hänen aivonsa näkyvät, tämä varmaankin liittyy siihen aivovaurioon. Lisäksi häkkyrässä on antenni ja vilkkuva valo, antakaa jo armoa. Silent Night, Deadly Night III on täyttä skeidaa ja tapahtumaköyhyys yhdessä ärsyttävien "näyttelijöiden" kanssa takaa sen, ettei se ole edes etäisesti huvittava.

*----
© Teijo Haavisto, julkaistu: 18.12.2003
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
1.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!