Caroline Munro

Sinners and Saints (2004)


Sinners and Saints #1 Sinners and Saints #2

Isä Carmichael Drake taistelee pahuuden voimia vastaan sidekickinsa, sisar Jordan Merrickin avustamana. Näiden kahden muodostama God Squad selvittää teinityttöjen kidnappauksia, mutta pian Drake tulee huomaamaan että jäljet vievät tiukkaan yhteenottoon Necrotian, Helvetin kuningattaren kanssa.

Kanadalaiset indie-elokuvien tekijät Melantha Blackthorne ja Jason Cavalier ovat ohjanneet yhdessä tämän vuoristoratamaisen kauhu/seksi/toiminta-voittoisen ja sanattomaksi vetäviä pervoiluja sisältävän microcinema-elokuvan. Mutta mitäpä muuta voisikaan odottaa, jos osa elokuvasta sijoittuu HELVETTIIN. Jopa Pier Paolo Pasolini käytti jotakuinkin samanlaista kuvastoa pahamaineisessa Canterburyn tarinoiden (1971) loppukohtauksessa. Tällä kertaa Blackthorne ja Cavalier käyttävät tietokoneavusteisia efektejä luomaan piristävän sairaita gorekohtauksia, joista Pasolini olisi voinut vain uneksia.

Sinners and Saints [1]
Sinners and Saints [2]

Ei mikään yllätys sinänsä, että tekijät ovat innostuneet shokeeraamaan katsojaa aivan liian pitkään - splatterkohtaukset alkavat nimittäin pidemmän päälle ärsyttämään. Vain kyseisiä kohtauksia lyhentämällä, Sinners and Saints olisi ollut huomattavasti parempi. Onneksi allekirjoittanut ei ole ensikertalaisena seuraamassa äärimmäisen sairasta gorea ja splatteria, mitä Sinners and Saints puskee verkkokalvoille. Toivottavasti tekijät vain ottavat huomioon muutkin tärkeät elementit seuraavaa elokuvaa tehdessään, sillä heillä on selvästi taitoja hauskan, viihdyttävän ja pirun hyvännäköisen toiminta-painotteisen elokuvan tekoon.

Vaikka Sinners and Saints vetoaakin eniten todennäköisesti black metal/goottirock -immeisiin teemojensa, maskeeraustensa, vaatetuksensa ja soundtrackinsa ansiosta, Blackthorne ja Cavalier näyttävät taitonsa vauhdikkaissa toimintakohtauksissa ja taidokkaassa leikkauksessa. Gorehoundeja taas hemmotellaan hurjalla verenläträyksellä. Niiden lisäksi mielikuvitusrikkaat kuvakulmat ja värien näppärä käyttö ovat lopullinen piste I:n päällä.

Sinners and Saints [3]
Sinners and Saints [4]

Näyttelijät tekevät pääosin hyvää työtä. Itse asiassa Blackthornen ja Cavalierin roolityöt eivät aiheuttaneet missään vaiheessa aihetta itsensä raapimiseen, vaikka ali- ja ylinäytteleminen on enemmän sääntö kuin poikkeus pienen budjetin amatööri/microcinema-elokuvissa. Tyydyttävän käsikirjoituksen ja näyttelijätyön, hauskojen erikoistehosteiden ja hurmeisten kohtausten ohella mukana on suuri annos häpeilemätöntä alastomuutta. Synkällä tavalla kauniin Blackthornen ohella leuat loksahtavat kun Sisar Jordan pääsee vauhtiin: miettikää nyt, yläosaton kick-boxing -nunna! Tosin yläosattomuus ei ole tässä tapauksessa Sisar Jordanin oma valinta, vaan se johtuu tärkeästä käänteestä käsikirjoituksessa. Paitsi että Sinners and Saints on täynnä huonoa makua, vetoaa se myös ihmisen alimpiin aisteihin. Ja sehän on kivaa.

***½-
© Esa Linna, julkaistu: 25.3.2005
keskiarvo
toimitus
3.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!