Caroline Munro

Young Thugs: Innocent Blood (1997)

aka Kishiwada shônen gurentai: Chikemuri junjô-hen

Young Thugs: Innocent Blood #1  

Takashi Miike tarttuu tällä kertaa Riichi Nakaban omaelämäkerralliseen kirjaan, kuten myös jatko-osassa Young Thugs: Nostalgia. Young Thugs on filmattu aiemmin Kazuyuki Izutsun toimesta (1996), joka on tiettävästi tyyliltään melkoisen erilainen. Sekä elokuva että kirja kertovat neljästä nuoresta ystävyksestä, joiden elämät ovat täynnä väkivaltaa ja rikollisuutta. Riichi, Yuji, Kotetsu ja Ryoko ryöstävät viimeisenä koulupäivänään opettajan, jonka jälkeen Riichin tyttöystävä Ryoko yrittää päästä oikeasta elämästä kiinni menemällä töihin kampaamoon. Varsinkin Riichille aikuistuminen ja kunnialliset elämäntavat tuottavat vaikeuksia. Kun tämä vielä rakastuu toiseen tyttöön, alkaa porukan suhteet olla kriisissä.

Young Thugs: Innocent Blood [1]
Young Thugs: Innocent Blood [2]

Miiken vahva puoli eli hahmokuvaus on Young Thugs: Innocent Bloodissa entisellään. Jokaiselle henkilölle varataan aikaa, jotta katsoja oppii tuntemaan sekä pitämään heistä vaikka musta huumori kukkiikin vähän väliä. Oudoimmatkin hahmot ovat kuitenkin hyvin inhimillisiä tapauksia, joista löytää välillä piirteitä omasta itsestäänkin. Kuulostaa epäilyttävältä puhuttaessa sentään Takashi Miiken elokuvasta, mutta ei hävetä yhtään.

Kaiken tämän jälkeen onkin sääli, että kesken elokuvan uhkaa uni tulla silmään. Syykin löytyy useamman katselukerran jälkeen: tarina ei kanna ollenkaan niin hyvin kuin voisi olettaa energisen alun jälkeen. Mitään kovin mielenkiintoista ei tapahdu keskivaiheilla ja elokuva junnaa pahasti. Lopussa saadaan taas oikea vaihde päälle ja Miike vetäisee hihastaan parikin jokeria yllättämällä taas pahaa-aavistamattoman katsojan.

Young Thugs: Innocent Blood [3]
Young Thugs: Innocent Blood [4]

Edellä mainittua nelikkoa näyttelevät Kôji Chihara, Seiji Chihara, Kyôsuke Yabe ja Sarina Suzuki kahta muuta päähenkilöä näyttelevän Marie Kikuchin (Nahomi) Hiroko Nakajiman (Masae) ohella ovat löytäneet välilleen kemian, joka toimii alusta loppuun saakka - tehden näin lopun edellä mainituista yllätyksistä vieläkin vaikuttavammat. Käsikirjoitus saisi olla kuitenkin parempi, sillä ei Young Thugs: Innocent Blood muutamasta todella legendaarisesta kohtauksesta huolimatta yllä kuin Miiken keskiverto-osastolle.

Versioinfo (3.4.2005):

ArtsmagicDVD:n levy on kohtuulaatuinen kuvaltaan. Tarkkuus ei ole referenssiluokkaa, mutta epäilen alkuperäisfilminkin olevan samaa tasoa. Ekstroista löytyy perinteisesti perinteinen Miiken haastattelu, jossa ohjaaja perinteisesti puhuu hitaasti ja rauhallisesti. Trailerin ja alkuperäisen kansitaiteen lisäksi lisämateriaaliksi on valittu asiallinen, mutta tylsähkö esittelydokumentti Osakan historiasta. Young Thugs -elokuvat kun sijoittuvat Osakaan, joka on sekä kirjailija Riichi Nakaban että Takashi Miiken kotipaikka.

**½--
© Esa Linna, julkaistu: 3.4.2005
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
2.75/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (1)
100%
Young Thugs: Innocent Blood (1997)  Young Thugs: Innocent Blood (1997)Kishiwada shônen gurentai: Chikemuri junjô-hen