Caroline Munro

C.S.A.: The Confederate States of America (2004)


C.S.A.: The Confederate States of America #1 C.S.A.: The Confederate States of America #2

Genre

Satiirisen dokumentin teossa on se vaara, että iva katoaa yleisluontoisen tyhmyyden ja kapeakatseisen yksioikoisuuden yhä ohenevaan tunneliin, jos tekijät eivät osaa jäsennellä pilkkakirveitään saumattomasti sisällön sekaan - ylipäätään olettaen, että jotain sisältöä löytyy. CSA: Confederate States of America on juuri tällainen tapaus, "dokumentin" tekijät eivät löytäisi oikeaa asennetta vaikka se potkaisisi heitä tomerasti takamukseen.

Amerikan liittovaltion ylpeänä valkoihoisena jäsenenä (kirjoittajalla on kunnia omata kaksoiskansalaisuus) haluan ensimmäiseksi ilmaista syvän ja palavan halveksuntani tämän "dokumentin" tekijöitä kohtaan. Britannialaisen BBS-yhtiön tuottama katsaus kauniin maamme ylvääseen historiaan ei ole mitään muuta kuin väärentävää panettelua alusta loppuun saakka, kunniakkaiden ideaaliemme ja traditioidemme kääntämistä alhaiseksi vihaksi ja sorroksi. Mutta mitä muuta nyt voi teetä lipittäviltä englantilaisilta odottaakaan?

Elämme kovia aikoja, lukija hyvä. Nyt, ehkä enemmän kuin koskaan, on valkoisen rodun voittokulku maailmalla uhattuna. Alempiarvoiset rodut, kuten neekerit, kiinalaiset, japanilaiset ja juutalaiset - omassa maassamme - kyseenalaistavat Jumalalta saadun asemansa, naiset vaativat äänioikeutta ja mikä pahinta, omassa rodussamme on tätä vääryyttä lietsovia kommunistisia agitaattoreita. Viranomaisen, joka päästi tämän "dokumentin" tekijät Amerikkaan keräämään materiaaliaan, sietäisi hävetä. Syvästi.

Vaan ei koskaan tule aliarvioida vihollistaan, sillä vaikka he ovat joka tavoin meitä vähäisempiä, mahtuu tähän roskasakkiin silti muutama, vain muutama, jonka nokkeluus on kasvanut niin suureksi, ettei se ole enää hänen omaksi hyväkseen. Kun orjaa opettaa tehtäviin, joihin sillä ei ole mitään tarvetta, vähenee sen kyky suoriutua päivittäisistä toimistaan. Ja silloin se on hyödytön orja. Meidän tulee jatkuvasti valvoa vapauttamme; vapauttamme elämään ja vapauttamme markkinatalouteen. Se on kansakuntamme ydin ja ainoa toivo tulevaisuudelle.

Valtiomme nimeä kantava "dokumentti" kurottaa katseensa historiaamme, aina Liittovaltion muodostumisen päiviin saakka kaukaiselle 1800-luvulle. Sen ohjaaja-käsikirjoittaja Kevin Willmott - mustaa perimää, saanen huomauttaa - esittää kyllä faktat, mutta valitettavan ivallisessa valossa. Hän haastattelee kunnioitettuja historioitsijoita, mutta kääntää puhujien sanat heitä itseään vastaan liberaalien pervertikkojen kiihottamiseen pyrkivillä räikeillä painotuksilla ja rinnastuksilla, vihjaten jopa värillisten olevan samanarvoisia kuin valkoinen rotu. Tätä tukemaan hän on värvännyt oman "asiantuntijansa", sallikaa minun hetki nauraa tässä, naispuolisen neekerin! Kuinka tällaista voi tapahtua? Eivätkö nämä "ihmiset" tiedä paikkaansa? Tällaisen solvauksenko takia esi-isämme taistelivat ja voittivat niin sisällissodan, Etelä-Amerikan sodan kuin kaikki muutkin konfliktit? Tämänkö vuoksi John Fauntroy I valjasti kansamme yhteiseen tavoitteeseen? Oliko arvoisan tri John Cartwrightin uraauurtava tutkimus mustien karkaustaudista muka hukkaan heitetty?

Willmott (lieneekö kyseessä edes hänen oikea nimensä) näyttää kyllä monta kulttuurisesti tärkeää filminpätkää kaikkien rakastamista vanhoista sekä uusista mainoksista aina D.W. Griffithin Abraham Lincolnin paosta mustaksi naamioituneena kertovaan mykkäklassikkoon - mutta rienaavassa valossa. Petturi Willmott uskaltaa jopa epäillä Saksan kunnianarvoisan valtakunnankansleri Adolf Hitlerin tavoitteita, ylistäen samalla vapautta kaksinaamaisesti julistanutta John F. Kennedyä, joka melkein onnistui tuhoamaan kansakuntamme moraalittomilla ideoillaan tasa-arvosta ja oikeudesta.

Sillä vapaus on valkoisen rodun etuoikeus, Jumalan sanelema ja ikuinen. Sitä eivät tule horjuttamaan orjakansat sen kummemmin kuin heitä sympatisoivat ääriliikkeet. Myönnettäköön, että "dokumentti" on taidokkaasti kokoon kasattu. Mutta niinhän on sanottu, että sokeakin neekeri osaa poimia puuvillansa. Suosittelenkin siis kaikkia tutustumaan kyseiseen koosteeseen sen panettelevasta luonteenlaadusta huolimatta. Tarjolla on paljon materiaalia, jota ei välttämättä muuten onnistuisi näkemään. Kannattaa kuitenkin pitää silmänsä auki ja tunkeutua savuverhon lävitse totuuden poven hellään huomaan. Joten menkää katsomaan elokuva! Menkää nauramaan sen vääristyksille totuudesta! Ja istuessanne teatterissa, älkää vaipuko apatiaan! Tarkkailkaa huolella vierustovereitanne, huomioikaa heidän reaktionsa. Ja päättäkää vasta sitten, onko heidät syytä raportoida Rodunvalvontavirastolle. Tätä maata ei rakennettu laiskuudella, ei, tämä maa rakennettiin valkoisten visiolla ja mustien selkänahalla - aivan kuten kaikki hyvät asiat. Yhteistyö on kaunista, kunhan kaikki tietävät paikkansa. Itse tuskin koskaan joudun piiskaamaan orjiani rangaistustarkoituksessa.

Teille, jotka katsotte CSA: Confederate States of American Suomessa: olkaa valppaita, valppaita kuten arvostettu kansalaisenne Mark Parland. Kevin Willmottille taas haluaisin sanoa vain: HÄPEÄ. Ja täsmälleen ottaen mitä vikaa on Coon Chickenin maukkaissa annoksissa?

"Ilja Rautsi"

****-
© Ilja Rautsi, julkaistu: 16.8.2005
keskiarvo
toimitus
3.50/5.00 (3)
 SMIRMM
  4.0 4.0 2.5
keskiarvo
lukijat i
4.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  3 (3)
100%
C.S.A.: The Confederate States of America (2004)  C.S.A.: The Confederate States of America (2004)