Caroline Munro

Scrapbook (2000)


Scrapbook #1 Scrapbook #2

Elokuvantekijäksi itseään kutsuvan Eric Stanzen ohjaama amatöörivideo Scrapbook edustaa samaa underground-elokuvan suuntausta kuin pari vuotta sitten Elitistissä esitelty I Spit On Your Corpse, I Piss On Your Grave, jonka arvostelu kiteyttikin jo osuvasti Stanzen elokuvataiteen ytimen. Vaivaannuttavaa ja vähämielistä rankistelua vailla taitoa, luovuutta tai kiinnostavia ideoita. Tällä kertaa tekosyynä shokkihoidolle esitellään mainoslauseenakin toimiva oivallus "true horror is simply what one human being can do to another."

Scrapbook [1]
Scrapbook [2]

Scrapbook kuvaa Emily Haackin esittämän Claran koettelemuksia sarjamurhaaja Leonardin (Tommy Biondo) kellarissa, jossa naispoloa pahoinpidellään henkisesti ja fyysisesti kuten monia muita ennen häntä. Leonard pakottaa uhrinsa kirjoittamaan mietteitään sotkuiseen leikekirjaansa, jonka avulla tämä häiriintynyt yksilö uskoo pääsevänsä vielä historian kirjoihin. Julkisuudenhalun lisäksi miestä motivoi tietysti myös traumaattinen lapsuus: elokuva alkaa tissevällä takaumalla, jossa seksikäs isosisko käpälöi pikku-Leonardia ja isäkin on väkivaltainen kusipää.

Scrapbook [3]
Scrapbook [4]

Olemuksensa puolesta hyvin psykopaatin rooliinsa sopiva Tommy Biondo (R.I.P.) toimi myös elokuvan käsikirjoittajana ja Stanzen mukaan teki taustatutkimusta viiden vuoden ajan perehtyen oikeiden sarjamurhaajien elämään. Harmi vain, ettei tämä paista läpi valmiista tuotteesta ainakaan positiivisella tavalla. Epämääräisiä elementtejä ja kliseitä on poimittu sieltä täältä eikä niiden pohjalta kyhätty teos ole järin yhtenäinen saati kiinnostava. Lattea kuvakerronta ja horjahtelevat näyttelijäsuoritukset tukevat osakseen tunkkaista kokonaisuutta. Mutta shokkiarvohan se tärkeintä on, ja kaikkein jännittävintä elokuvan edetessä olikin arvailla, millaisiin performansseihin Stanze olisi tällä kertaa näyttelijätär Haackin suostutellut. ISoYC, IPoYG:in loppuhuipennuksessa masturboitiin puukepillä hc-lähikuvien kera, Scrapbookissa Haack saa kaiken muun sikailun lisäksi autenttisen virtsasuihkun niskaansa elokuvataiteen nimissä. Suositellaan vain kieroutuneille itsetyydyttäjille.

*½---
© Henri Willberg, julkaistu: 24.8.2005
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 JSHW
  2.0 1.5
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!