Caroline Munro

Bullet Boy (2004)

Bullet Boy - lohduttomat luodit

aka The Boys

Bullet Boy #1  

Genre

Parikymppinen Ricky (Ashley Waters) vapautuu vankilasta ja palaa kotiseuduilleen. Tyttöystävä ja pikkuveli ovat iloissaan, mutta äiti ei päästä mustaa lammasta niin helpolla. Vanha kaveri on myös koko ajan kimpussa saadakseen Rickyn apuunsa erinäisiin pikkurikoksiin, hankkien tälle jopa aseen - joka kiehtoo 12-vuotiasta veljeä aika lailla...

Bullet Boy [1]
Bullet Boy [2]

Bullet Boy on koruttomasti kerrottu, sisällöltään hyvin perinteinen tarina vapautuvasta linnakundista, joka haluaisi muuttua, mutta ympäristö ja tuttu rooli vankeutta edeltävältä ajalta repivät toiseen suuntaan. Ricky jää kuitenkin päähenkilönä liian umpimieliseksi ja latteaksi tapaukseksi, että hänen kohtalostaan jaksaisi täysillä välittää. Pikkuveli Curtisin tarina on elokuvan kiinnostavin osuus, sekä samalla myös lohdullisin.

Bullet Boy [3]
Bullet Boy [4]

Bullet Boy ei varsinaisesti tuo itse aiheeseen mitään uutta, eikä ole edes erityisen omintakeisesti kerrottu, mutta elokuva onkin sisältönsä tai toteutuksensa sijaan kiinnostavampi siitä, mitä se edustaa; uudenlaista brittielokuvaa. Romanttiset komediat ja Housut pois -tyyppiset "symppisluuseritkin osaa" -genren edustajat ovat saaneet tehdä hieman tilaa rosoisille kuvauksille nykypäivän nuorten ihmisten päivittäisestä elämästä. Se liittyy realistisessa nykynuorisokuvauksessaan elokuviin kuten Dominic Whiten Love + Hate (2005) ja Amma Asanten A Way of Life (2004), joista poiketen rotuteema ei ole varsinaisesti esillä muuten kuin tietoisessa ratkaisussa pitää kaikki tärkeimmät hahmot mustaihoisina. Bullet Boy muistuttaa jo aseita heiluttavine päähenkilöineen enemmän amerikkalaista indie-tuotantoa, sillä tätä puolta englantilaisesta yhteiskunnasta ei elokuvissa yleensä liiemmin edusteta. Elokuvan teemat väkivallan päättymättömästä kierteestä, syntien sovittamisesta ja uuden elämän löytämisestä eivät ole kovin pitkälle kehitettyjä, mutta katselukokemus on tuskaton ja paikoitellen mukaansa tempaavakin.

**½--
© Ilja Rautsi, julkaistu: 12.9.2005
keskiarvo
toimitus
3.25/5.00 (2)
 IR
  2.5
keskiarvo
lukijat i
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (1)
100%
Bullet Boy (2004)  Bullet Boy (2004)Bullet boy - lohduttomat luodit