Caroline Munro

The Beast of Bray Road (2005)


The Beast of Bray Road #1  

Yhdysvalloissa, Wisconsinin Walforth Countyn alueella on tehty havaintoja viime vuosina oudosta ihmissusimaisesta otuksesta. Kirjoitushetkellä viimeisin havainto on 2005 lokakuulta. Otus on jo nimetty Bray Roadin pedoksi, jonka mukaan on nimetty myös tämä pienen budjetin tuotantoihin erikoistuneen The Asylum -yhtiön kauhistelu.

The Beast of Bray Road [1]
The Beast of Bray Road [2]

Pikkukaupungin sheriffi joutuu tutkimaan raakaa murhaa, jota kylillä manataan jo ihmissuden tekoseksi. Chicagosta kotoisin oleva sheriffi Phil ei tätä usko, vaan tutkii tapausta aivan oikean ihmisen aikaansaamana. Samaan aikaan harmaita hiuksia aiheuttaa kolme väkivaltaista junttiveljestä, mutta onneksi kaupungin ainoan baarin omistajanainen pitää enemmän sivistyneestä lainvartijasta kuin paikallisista törkykasoista.

The Beast of Bray Road [3]
The Beast of Bray Road [4]

The Beast of Bray Roadissa on lukuisat vikansa: hölmöjä erikoistehosteita, höyhenenkevyt juoni, yhdentekeviä hahmoja - eli kaikkea sitä minkä pitäisi olla kunnossa, jotta elokuva olisi edes jossain määrin kiinnostava. Sen näkemättä jättäminen ei siis ole menetys, mutta silloin tällöin aivotonta viihdettä kaipaava voi katsoa The Beast of Bray Roadin pahemmin haukottelematta läpi. Tekijät ovat selvästi tienneet rajansa sekä elokuvansa kertakäyttöisen luonteen, joten useimmista 80-lukulaisista amerikkalaisista edeltäjistään tämä Leigh Scottin käsikirjoittama ja ohjaama tekele ei juurikaan eroa. Splatteria ja gorea on kiitettävästi veren ja suolien muodossa, eikä elokuvaa ole pilattu cgi-efekteillä (jotka ovat pahinta mitä ihmissudet ovat viime vuosina kokeneet). Itse hirviö ei ole lainkaan uskottava, mutta toisaalta ihastuttavan perinteinen low-budget -karvakasa.

The Beast of Bray Road [5]
The Beast of Bray Road [6]

Näyttelijät ovat The Asylumin vakiokalustoa. Pääpari Jeff Denton ja hieman Gina Gershonia muistuttava Sarah Lieving eivät aiheuta myötähäpeän tunteita, jos kohta kohtauksensa eivät mieleen jääkään. Ohjaus ja kuvaus on rutiininomaista, ja kaipaisi näyttelemisen ohella rutkasti enemmän innokkuutta. Överiksi vetäminen ei olisi tässäkään genressä pahitteeksi, jos tiedossa on se että syntymässä ei ole lajin kuolematonta klassikkoa. Nyt The Beast of Bray Road on kuin ns. kumipizza - ei se oikeasti ole hyvää, mutta toimii tietyissä tilanteissa moitteettomasti.

**½--
© Esa Linna, julkaistu: 1.11.2005
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!