Caroline Munro

Elf (2003)

aka Buddy - Der Weihnachtself; Elfe

Elf #1 Elf #2

Ei jumalauta mitä käsittämätöntä lässynlääjoulunilopaskaa. Alan jo tämän perusteella ymmärtää ihmisiä jotka eivät voi sietää koomikko Will Ferrelliä tämän kiistattomista saavutuksista huolimatta. Jotenkin olin tuudittanut itseni uskoon: Ferrell = jotain hyvää edes hetkittäin. Miehen nappulaliigajalkapalloelokuvaa en tämän jälkeen taatusti uskaltaudu katsomaan.

Elf [1]
Elf [2]

Mutta siis hyi vittu. Vihaan amerikkalaista joulua, vihaan tätä elokuvaa ja tämä elokuva saa minut vihaamaan ihmiskuntaa. Elf on sitä kuuluisaa kuumana sykkivää siemennestettä suoraan Saatanan suonikkaasta peniksestä. Koko perheen hyvin tuotettua väritöntä, hajutonta ja mautonta sielun imevää hirvittävää paskaa. Ei perkeleen saatanan perkele. Elfin katselu on kuin löytäisi syöpäpesäkkeen aamumuroistaan. Elokuvan jälkeen on pakko julistaa kaikuvalla äänellä "kulttuuri on kuollut ja noussut haudastaan tuhoamaan kaiken hyvän, kauniin, omaperäisen ja kiinnostavan."

Elf [3]
Elf [4]

Tähän joku sanonee että kyseessä on vain harmitonta viihdettä lapsille. Ei ole, ei. Näin tänään bussissa virtsalta kolmen metrin päähän löyhkäävän miehen, joka ontuvasti koristen kiskoi turpeasta kurkustaan keltavihreää räkälimaa, sylkäisten sen ponnekkaalla antaumuksella omaan takinhihaansa. Elf on tuon miehen elokuvallinen vastine. Ongelmajätettä, saastetta, ulostetta. Henkinen nollapiste, matkalla miinuspuolelle edetessään. Loppu, viimeinen pysäkki, pääteasema; edessä vain kuollutta aavikkoa ja kuolaavia mongoloidiydintuhomutantteja kyttyröineen. Hei hoo ja tervemenoa.

*----
© Ilja Rautsi, julkaistu: 14.2.2006
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (6)
 JSSMTPJMIRPI
  3.0 2.0 3.0 3.5 1.0 2.5
keskiarvo
lukijat i
2.58/5.00 (18)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -5 (27)
19%
Elf (2003)  Elf (2003)