Caroline Munro

Virgins from Hell (1987)

aka Perawan disarang sindikat; Maidens Revenge; Virgins of Hell - Furien der Apocalypse; Virgins of Hell - Sie wollen überleben

Virgins from Hell #1  

Indonesia on maa, joka on säväyttänyt roskaelokuvien ystäviä täysin kajahtaneilla toimintaelokuvillaan, kuten Lady Terminator ja Dangerous Seductress. Mutta mitä odottaa Virgins from Hell -nimiseltä elokuvalta, jossa kauniista naisista muodostuva prätkäjengi joutuu huumeliigan kidnappaamaksi, jonka jälkeen heitä testataan seksiorjiksi tekevällä huumeella? No, tietenkin jotain verratonta.

Virgins from Hell [1]
Virgins from Hell [2]

Ohjaaja Ackyl Anwari (yep, never heard) on siinä mielessä oikeilla raiteilla, että Virgins from Hell ei sisällä oikeastaan mitään turhaa. Käsikirjoitus on ilahduttavan hölmö, naiskauneus ja hameiden lyhyys kohdallaan, pahikset ovat täysin naurettavia tapauksia ja toiminta ei herpaannu hetkeksikään. Valitettavasti juuri viimeksi mainittu ominaisuus kääntyy elokuvan miinukseksi, sillä se jatkaa samalla vaihteella alusta loppuun.

Virgins from Hell [3]
Virgins from Hell [4]

Väkivallasta ei ole puutetta, vaikka suurimmaksi osaksi sitä edustaa päämäärätön ja paikoin puuduttavakin räiskintä. Tehosteiden tekijät ovat päässeet kuitenkin näyttämään taitojaan kuplivalla iholla ja räjähtävillä päillä. Jopa dubbaus on sitä tasoa, että Agapio Racing Team kalpenee siinä vaiheessa, kun tätä prätkätiimiä terrorisoivat pahikset aloittavat vaikeroinnin nyrkkitappeluiden lomassa. Piristävänä yksityiskohtana täytyy kertoa, että osaksi WIP-genren edustajana toimivan Virgins From Hellin kirjavaan henkilögalleriaan on ujutettu mukaan vanttera, lesbo vanginvartija.

Virgins from Hell [5]
Virgins from Hell [6]

Puitteissa ei siis ole vikaa. Mutta koska jo alkuasetelma on niin älytön, ei Virgins from Hell onnistu nostamaan enää rimaa ylöspäin. Osa taistelukohtauksista vain venyy ja venyy, kunnes pikakelauksen tuoma vapahdus tuntuu jo varteenotettavalta vaihtoehdolta. Virgins from Hellin älyvapautta ja silmänkarkkia ei voine kuitenkaan sivuuttaa, vaikka puutteet ovatkin ilmeisiä. Tällaisia elokuvia ei nimittäin enää tehdä, eikä muuten tehty juuri ilmestymisvuonnaankaan 1987. Kuvastoa ei voi kuin ihailla, räikeiden värien ja muhkeiden viiksien syöpyessä takuuvarmasti katsojan mieleen.

Virgins from Hell [7]
Virgins from Hell [8]
Versioinfo (15.2.2006):

Mondo Macabron dvd on kokonaisuudessaan tasokkaampi kattaus, kuin osin ansiokas Virgins from Hell. Julkaisun ehdoton helmi on kakkoslevy, jonka "feature" Destination: Jakarta on täynnä Rapi Films -yhtiön elokuvien trailereita. Trailerikokoelma ei ehkä pärjää Best of Sex & Violencelle, mutta varsinkin alkupään trailerit ovat riemastuttavan sekopäisiä. Hieno 25-minuuttinen dokumenttielokuva indonesialaisen eksploitaation historiasta (mukana mm. Barry Prima ja Tjut Dalil) on nähty aiemmilla Mondo Macabron julkaisuilla. Kaikki tämä maustettuna asiantuntevilla tekstinä olevilla taustatiedoilla tuo päivitystä kaikkitietävän elitistinkin elokuvatietämykseen.

***½-
© Esa Linna, julkaistu: 15.2.2006
keskiarvo
toimitus
3.50/5.00 (3)
 ELMEMK*
  3.5 4.0 3.0
keskiarvo
lukijat i
4.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  3 (3)
100%
Virgins from Hell (1987)  Virgins from Hell (1987)Perawan disarang sindikat