Caroline Munro

Frankenstein Reborn (2005)

aka Frankenstein

Frankenstein Reborn #1  

Tiedemies Victor Franks on kehittänyt lääkkeen jolla nuoren halvaantuneen Brycen ruumiiseen saadaan ihmeellisesti eloa. Kolikon kääntöpuolena lääke aiheuttaa Brycelle väkivaltaisia hallusinaatioita, joihin tämä haluaa apua Franksilta. Väittelyn lopuksi Franks ampuu Brycen ja herättää lääkkeensä avulla miekkosen henkiin. Arvattavin seurauksin.

Frankenstein Reborn [1]
Frankenstein Reborn [2]

Yhdysvaltalainen julkaisu- ja tuotantoyhtiö The Asylum on ottanut tutun tarinan uusintakäsittelyyn ja sijoittanut sen nykyaikaan vaihtelevin tuloksin. Jos pilkut jätetään viilaamatta käsikirjoituksen totuudenmukaisen lääketieteen kylmien faktojen suhteen, on Frankenstein Reborn onnistunut tuomaan vanhan tarinan sujuvasti 2000-luvulle. Mestaritason kynäilystä ei toki ole kyse, mutta siihen ohjaaja Leigh Scott (aka Slawner) ja The Asylumin vakiojoukko ei varmastikaan ole pyrkinyt.

Frankenstein Reborn [3]
Frankenstein Reborn [4]

Victor Franksia esittävä Rhett Giles sortuu heti kättelyssä ylinäyttelyyn ja alkupuolen sydäntäsärkevä suoritus ("Elissshhhbbhhettth ... Elisshhabbhetthh... NNNOOoooo!") ei anna aihetta odottaa korkeaa rimaa näyttelijävalintojen suhteen. Onneksi sentään yksi positiivinen yllätys koetaan tälläkin saralla. Asylumin muistakin elokuvista tuttu Joel Hebner tekee yllättävän tiukan roolityön, esittäessään tuskistaan ahdistunutta Brycea. Hebner esittää myös komeasti maskeerattua hirviötä, jonka riehuminen tuottaa melkoisesti verta ja raajoja.

Frankenstein Reborn [5]
Frankenstein Reborn [6]

Kuvaus ja leikkaus ovat budjettiin nähden tasokasta tyylittelyä, jota tukevat yksinkertaisen tehokkaat, erivärisillä valoilla luodut tunnelmalliset kohtaukset. Ulkoiset seikat ovat kaikin puolin reilassa, jolloin onkin sääli, että takaumilla pelaileva kerronta mättää paikoin pahasti. Frankenstein Reborniin on vaikea päästä sisälle ja muutamissa kohdissa pikakelausnappi uhkaa väkisinkin painua pohjaan.

Versioinfo (19.2.2006):

The Asylumin julkaiseman R1-dvd:n lisämateriaaleista löytyvä 15-minuuttinen Behind the scenes -dokumentti on varsin perinteisesti toteutettu, lyhyistä elokuvanpätkistä ja haastatteluista muokattu kooste. Lisäksi levyllä on poistettuja ja pilalle menneitä kohtauksia sekä ohjaajan, näyttelijöiden ja kuvausryhmän yhteinen kommenttiraita. Kommentit ovat täynnä hyväntuulista löpinää, jota kuuntelee yllättäen varsin mielellään.

**---
© Esa Linna, julkaistu: 19.2.2006
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!