Caroline Munro

Eve and the Handyman (1961)

aka Ève et son homme à tout faire; Eva und der Mann für alles; Eva und ihr Hausbesorger

Eve and the Handyman #1 Eve and the Handyman #2

The Immoral Mr. Teasilla kultasuoneen osunut Russ Meyer toistaa Eve and the Handymanissa sen vähäisen, mitä voi Mr. Teasissa juoneksi sanoa. 65 minuuttia salapoliisityyppinen nainen (Eve Meyer) sekä kamera seuraavat sekalaisia hommia tekevää handymania, joka yllättäen törmää suht usein avonaisiin kaula-aukkoihin tai kohti taivasta sojottaviin rintaliivien kärkiin. Samalla Even kertojanääni kommentoi moderniä ihmistä ja miestä kohtaavia tilanteita. Dekkarin oikea rooli selviää vasta loppuvitsissä, joka on yhtä ankea kuin muukin elokuva. Russ Meyerin vaimo ja lukuisia Meyerin elokuvia tuottanut Eve esittää salapoliisin lisäksi myös suurimman osan muista likipaljasteluista. Eve Meyerin Playboy-menneisyydestä, joka tosin tapahtui siveällä 50-luvulla, huolimatta alastomuus jää vihjailun varaan, vaikka pari takapuolta ja yhdet rinnat lopulta nähdäänkin.

Eve and the Handyman [1]
Eve and the Handyman [2]

Kehuja on valitettavan vaikea keksiä. Eve and the Handyman on jopa The Immoral Mr. Teasiakin puisevampi kokemus, ja Meyer älysikin vaihtaa nudies-konseptiaan jatkossa edes hivenen mielenkiintoisemmaksi Wild Gals of the Naked Westissä. Kamera pysyy suurimman osan aikaa visusti paikallaan ja koko elokuva on luonnollisesti jälkiäänitetty, joka tarjoaa Meyerille mahdollisuuden lisätä tilanteisiin "hauskoja" ääniefektejä.

Eve and the Handyman [3]
Eve and the Handyman [4]

Kunnioitettavaa on, että Meyer sentään yrittää vauhdittaa parin kohtauksen staattisia kuvia nopealla leikkauksella, mutta silti rahastuksen makua on ilmassa, sillä mitään mitä ei nähty jo The Immoral Mr. Teasissa ei ilmaannu. WTF-osastolla käydään oikeastaan vain kerran, kun talkkari käy kirurginasussa auttamassa puuntaimen synnyttämisessä. "Richer deserts of life tempt him" Eve Meyerin kaula-aukosta jäätelöbaarissa, mutta edes naiiveja kaksi jäätelöpalloa ja päällä kirsikat -/rinnastuksia/ ei ole jaksettu juurikaan enempää keksiä.

Eve and the Handyman [5]
Eve and the Handyman [6]

Ja spoilaan nyt sen surkean loppuvitsin: kun vihdoin Eve lähestyy Handymania ja vaikuttaisi, että paljastaisi itsensä, paljastuu meyereiden sijasta, että hän onkin harjakauppias. Minua on huijattu, ja veikkaan, että samanlaiset ovat olleet tunnelmat aikalaisillakin sadetakeissaan.

*----
© Mikko Kojo, julkaistu: 4.8.2006
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (2)
 JSMK
  1.0 1.0
keskiarvo
lukijat i
1.00/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!