Caroline Munro

DOA: Dead or Alive (2006)

aka DOA

DOA: Dead or Alive #1 DOA: Dead or Alive #2

Videopelifilmatisoinnit ovat olleet lähes poikkeuksetta luokattoman heikkoja esityksiä, eikä tulevaisuus lupaa muutosta tilanteeseen ainakaan niin kauaa kuin Uwe Bollin kaltaiset maestrot pääsevät tulkitsemaan lähdemateriaalia.

DOA: Dead or Alive [1]
DOA: Dead or Alive [2]

Suurin ongelma videopelifilmatisointien suhteen on se, että lähdemateriaalina toimivien pelien suunnittelijat ovat lähes poikkeuksetta ottaneet vaikutteensa elokuvamaailmasta - varsin huonolla menestyksellä. Kun toisen, jo kannuksensa saavuttaneen, taiteenmuodon amatöörimäistä apinointia ympätään insinöörishenkiseen pilkunviilaamiseen ja täysin omalla logiikallaan toimivaan egomasturbaatioon, on sanomattakaan selvää, että lähtökohdat toimivien filmatisointien tekemiseen eivät ole parhaat mahdolliset. Kun tähän lisätään vielä Studioiden pakonomainen tarve miellyttää kaikkia mahdollisia katsojaryhmiä, täysin mielisairaista pelifaneista tyhmimpään mahdolliseen kansalaiseen, on resepti katastrofiin melkein täydellinen. Täydellinen katastrofista tulee silloin kun jo lähdemateriaalina toimiva peli on suunnattu sille ns. matalimmalle lattialle.

Maailman huonoimpaan taistelupelisarjaan pohjautuva DOA ei eroa millään tavalla muista pelifilmatisoinneista vaan on aivan samaa tasoa muiden kanssa, eli ts. paska elokuva. Toivottavaa lienee kuitenkin siis ettei kukaan mitään paskaa parempaa odottanutkaan.

DOA: Dead or Alive [3]
DOA: Dead or Alive [4]

Mielenkiintoiseksi DOA:n tekee sen että, elokuvaajat ovat ylenkatsoneet pelisarjan tärkeintä osa-aluetta, eli ts. VITUN ISOJA BOSIA. Elokuvassa esiintyvät "näyttelijättäret" - Jaime Presslyä lukuun ottamatta - ovat ihan täysiä lautoja, joka vituttaa katsojaa äärettömästi. Ei Jaimenkaan rintavarustus pelisarjan tripla-D -barbinukkejen kokoa lähentele, mutta tämän paskaelokuvan puitteissa menettelee edes siedettävästi.

Ei lienisi ollut paljoa vaadittu jos elokuvan "näyttelijät" olisi korvattu joillain Vividin silikoniblondeilla, varsinkaan kun ottaa huomioon että miespääosia esittävä aivovammaseurue on näyttelijätaidoiltaan surkeampia kuin pornoelokuvien Robert DeNirot. Lopputuloksessa ero "näyttelijöiden" ja poksuqueenien roolisuoritusten välillä ei todennäköisesti olisi ollut kovinkaan suuri mutta ainakin elokuva olisi itsessään ollut edes jonkin verran siedettävämpi.

DOA: Dead or Alive [5]
DOA: Dead or Alive [6]

Elokuvassa kohkataan paljon. Sitten esitellään hahmojen kroppia. Eric Roberts mumisee rauhoittavien vaikutuksen alaisena ja tappeluissa hahmoilla on energiapalkit. Sitten taas kohkataan lisää ja esitellään puolialastomia (lautoja) "näyttelijättäriä". Oivaa roskaa siis.

*½---
© Esko Javanainen, julkaistu: 4.2.2007
keskiarvo
toimitus
2.13/5.00 (4)
 JLEMPIEJ
  3.0 2.0 2.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
1.63/5.00 (8)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!

kommentit

odota...
anonyymi kommentoi (7.9.2010 23:03:43)
user avatar Äläkää upotko trollin kitaan. Arvostelijan argumentointi on erittäin luokatonta, ja vielä pahempaa siitä tekee alatyylisiin ilmauksiin vetoaminen. Btw. elokuva oli loistava.
vastaa »
anonyymi kommentoi (6.4.2011 16:07:03)
user avatar ihan hyvä leffa ja mainiota viihdettä
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa