Caroline Munro

The Confession (2006)


The Confession #1  

Damon Baker on todettu syyttömäksi tyttöystävänsä Julien murhaan. Mutta nyt Damon haluaa tietää kuka murhasi Julien, ja kutsuu viisi tyttöystävänsä ystävää vierailulle taloon - johon hän on asentanut 11 valvontakameraa. Kamerat tallentavat kaiken mitä tulevana yönä tapahtuu.

Varsin hieno idea saa arvoisensa kohtelun The Confessionissa, joka on vähintäänkin pienen budjetin mestariteos. Koko elokuvan on siis valvontakameroilla tallennettua materiaalia - rosoista, mustavalkoista mutta ehdottoman autenttista. Ohjaajat David Kebo ja Rudi Liden ovat tienneet mihin pystyvät rajoitetulla rahamäärällä, tuntemattomilla näyttelijöillä ja käsikirjoituksella joka saa katsojan otteeseensa lähes välittömästi. Jännitystä kasvatetaan hiljalleen räjähtävää loppuratkaisua kohden, paljastamalla pala palalta vieraiden suhteita murhattua kohtaan. The Confession ei ole täydellinen elokuva, ja kuolleet hetkensä silläkin on. Kokonaisuuteen nähden kuitenkin yllättävänkin vähän.

The Confession [1]
The Confession [2]
The Confession [3]

Ensiksi 11 kamerakulman käyttäminen näyttää vain nykytekniikan tarjoamalta tempaukselta vailla sen syvempää sisältöä, mutta ennen pitkää ymmärtää sen mahdollisuudet elokuvailmaisussa. The Confession on tässä mielessä pioneeri. Arvostelukappaleessa kuvakulmien vaihtelu onnistui vain puolen tunnin aikana, joka oli hiukan sääli jännityksen kasautuessa juurikin elokuvan loppupuolelle.

Valvontakameroiden huono kuvanlaatu toimii mainiosti tässä kontekstissa, sillä ne tuovat todenmukaisen, bigbrothermaisen ilmapiirin ja tunnelman The Confessioniin. Samalla ne saattavat elokuvan uskottavuuden onneksi peittää myös amatöörinäyttelijöiden ylinäytellyt ilmeet, joskin tämä jää arvailuksi. Joka tapauksessa näyttelijät hoitavat tonttinsa kunnialla ja saavat kohtaukset tuntumaan häiritsevän realistiselta.

The Confession [4]
The Confession [5]
The Confession [6]

Vaikka valvontakameroiden kuvakulmat elokuvassa saattavat olla uusi idea, on käsikirjoitus läheistä sukua vaikkapa Agatha Christien tarinoilla tai Hitchcockin elokuville. Jossain määrin mielessä käy myös The Blair Witch Project, mutta The Confession pärjää komeasti omilla ansioillaankin.

The Confession on osa isompaa projektia nimeltään "Film School In A Box".

****-
© Esa Linna, julkaistu: 11.3.2007
keskiarvo
toimitus
4.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  1 (1)
100%
The Confession (2006)  The Confession (2006)