Caroline Munro

Deadly Weapons (1974)

Isot ja vaaralliset

aka Teuflische Brüste; La chiamavano Susy Tettalunga; Mamell's story

Deadly Weapons #1  

"See the BIGGEST event in the history of motion pictures... Deadly Weapons!"

Deadly Weaponsin juoni ei ole sen vahvimpia puolia. Chesty Morgan on Crystal, huoletonta elämää viettävä mainosalan ammattilainen. Hän käyttää aikansa lähinnä kylvyssä maaten tai paneskelemalla tulevan aviomiehensä, paikalliseen rikollisjärjestöön kuuluvan Larryn kanssa. Larry pettää pomonsa ja hänen ystävänsä ampuvat hänet kuoliaaksi. Tästä suivaantuneena Crystal päättää kostaa tappajille käyttäen apunaan omia luonnollisia (lue: luonnottomia) aseitaan. Arvasit oikein.

Deadly Weapons [1]
Deadly Weapons [2]
Deadly Weapons [3]

Tissit. Tissit on sana, joka tuntuu ja kuulostaa yleensä hyvältä ja sitä on hauska pyöritellä kielenpäällä. Yleensä, mutta ei kuitenkaan aina. Chesty Morganin 73-tuumaiset tosi isojen tissien kokoiset tissit eivät nimittäin ole kovinkaan mieltä ylentävä näky. Ne heilahtelevat hypnoottisesti puolelta toiselle heilurin lailla ja välillä Crystal itse tai joku muu koskee niihin. Ällöttävää. Samalla kuitenkin niin hypnoottista. Tekisi mieli kääntää pää pois tai sulkea silmät, mutta se on mahdotonta. Toisaalta tissien näkyessä ruudulla on vaikeaa kiinnittää huomiota mihinkään muuhun, kuten esimerkiksi Chesty Morganin zombimaiseen näyttelemiseen tai hänen peruukkinsa vaihtuvaan värisävyyn elokuvan edetessä.

Deadly Weapons [4]
Deadly Weapons [5]
Deadly Weapons [6]

Crystal matkustaa tappajien perässä Las Vegasiin (jossa hän työskentelee hetken aikaa stripparina...), jäljittää heidän olinpaikkansa (ensin toisen ja myöhemmin toisen), iskee heidät, huumaa heidät (jos sinua huimaa ensimmäisen drinkin jälkeen niin oletatko juoneesi liikaa?) ja tappaa heidät. Kyllä, Crystal tukehduttaa tappajat tappavien aseidensa avulla. Yksi koko elokuvan mieleenpainuvimmista jaksoista on kohtaus, jossa toisen tappajan tyttöystävä (Denise Purcell) sukeltelee alasti hotellin uima-altaassa samalla kuin Crystal yrittää vikitellä aurinkotuolissa makoilevaa tappajaa.

Puolalaissyntyinen strippari Chesty Morgan (tässä elokuvassa nimellä Zsa Zsa), ristimänimeltään Liliana Wilczkowska, ehti uransa aikana esiintyä myös samana vuonna valmistuneessa elokuvassa Double Agent 73 ja sen jälkeen vielä pienessä roolissa Federico Fellinin Casanovassa (1976) (looginen jatko olikin joko Russ Meyer tai Fellini). Kaikki Chestyn vuorosanat jouduttiin dubbaamaan, koska hän ei osannut kunnolla englantia. Deadly Weaponsissa oli mukana myös pari tuttua naamaa, pornolegenda Harry Reems (mm. Deep Throat ja Forced Entry) sekä The Last House on the Leftissä Marin isää näytellyt Richard Towers (tässä elokuvassa nimellä Greg Reynolds ja The Last House on the Leftissä nimellä Gaylord St. James, huoh.)

Deadly Weapons [7]
Deadly Weapons [8]
Deadly Weapons [9]

Koko tämän ällistyttävän "tissuttelun" taustalla on maineikas (naispuolinen!) tuottaja-ohjaaja Doris Wishman (1912 - 2002), joka muistetaan myös muun muassa niinkin suuresta klassikosta kuin Let Me Die a Woman (1978). Wishmanin kameratyöskentely on hänelle tyypillistä, eli suunnilleen yhtä aaltoilevaa materiaalia kuin Chestyn tissit. Välillä tuntuu että hän on huomattavasti enemmän kiinnostunut erilaisten huonekalujen sielunelämästä kuin siitä mitä "elokuvassa" tapahtuu (eikä sekään haittaa, että jotkin kohtaukset toistetaan useaan kertaan melkein peräkkäin). Kuitenkin, aika yllättäen, elokuvan tylsimmät kohtaukset ovat juuri niitä missä Chesty riisuu vaatteitaan tai näyttelee tissejään. Juuri niinä hetkinä aika tuntuu pysähtyvän tyystin ja alkaa tissien avulla tapahtuva aivopesu tai sanoisinko aivojen tyhjennys. Elokuvan 75 minuuttinen kesto on aika puuduttuva ja traumatisoiva kokemus.

Tissit.

Versioinfo (27.8.2007):

Helpoiten saatavilla olevan dvd:n, Something Weird Videon julkaisun extroille on tallennettu Deadly Weaponsin ja Double Agent 73:n trailerit. Lisäksi mukana on 1950-luvulta peräisin oleva 5-minuuttinen opetusvideo silloisista rintojensuurennusmenetelmistä. Kyseisessä opetusvideossa on paljon kuvia tisseistä.

*½---
© Sakari Määttä, julkaistu: 27.8.2007
keskiarvo
toimitus
1.33/5.00 (3)
 SMTPPI
  1.5 1.0 1.5
keskiarvo
lukijat i
1.75/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  -5 (10)
50%
Deadly Weapons (1974)  Deadly Weapons (1974)Isot ja vaaralliset