Caroline Munro

Zibahkhana (2007) :: Hell's Ground


Zibahkhana #1 Zibahkhana #2

Genre

Mondo Macabro on kulttielokuvien dvd-julkaisuihin erikoistunut lafka, jonka ansiosta maailma saa hyvälaatuisia versioita aina turkkilaisista hämytapauksista indonesialaiseen fantasiaan. Nyt firma on myös tuottanut Pakistanin ensimmäiseksi mainostetun gore-kauhuelokuvan Hell's Ground, jonka alussa luonnollisesti katsellaan Macabron julkaisemaa Living Corpse (aka Dracula In Pakistan) -lättyä. Kreivin esittäjäkin on houkuteltu mukaan pieneen rooliin.

Zibahkhana [1]
Zibahkhana [2]

Juoni on kuin mistä tahansa amerikkalaisesta teinikauhusta: viisi teiniä ajaa keskelle metsää ja heitä vainoaa mystinen murhaaja. Paikallisväriä toteutus saa lähinnä villeistä väreistä sekä sietämättömän lujaa soivasta (sietämättömästä) pakistanilaisesta hittimusiikista. Yksi teineistä näyttää aivan lokaalilta vastineelta Orlando Bloomille.

Alkupuolella myös ympätään mukaan kömpelöä ympäristökannanottoa saastuneen veden muodossa, joka kaiketi tekee ihmisistä verenhimoisia zombeja, tai jotain. Yksi hullu puree Orlia sääreen ja tästä alkaa hitaasti muokkautua vastaava epäkuollut. Suusta valuu mustaa mönjää, mutta ketään muita se ei pahemmin kiinnosta. Paikallisbloom näyttää hienoa yrityshenkeä muljauttamalla silmiään aina juuri sillä hetkellä kun kamera kääntyy hänen mustaa valuvaan turpaansa.

Zibahkhana [3]
Zibahkhana [4]

Varsinainen murhaaja asuu nukenpäillä koristetussa hökkelissä, haahuilee ähisten ympäriinsä valkoisessa lakanassa ja murjoo kaupunkilaisia giganttisella piikkinuijalla. Listimiset ovat mukavan verisiä ja kun alun soundeista päästään eroon alkaa kulttileffaguru Pete Tombsin peruskauhumusiikki jopa vähän toimia.

Kukaan ei tietenkään toimi järkevästi ja dialogi on puutaheinää. B-leffatietoisuus velloo hieman liian vahvana kaiken yllä kääntymättä kuitenkaan niin parodiseksi että meiningille jaksaisi nauraa. Ohjaaja Omar Khan luottaa tyylillisesti lähes sairaalloisella tavalla jatkuvaan ylivalaisuun, vääristäviin kuvakulmiin sekä laajakuvalinssin kalansilmäperspektiiviin. Paikoin junnaava Hell's Ground on kuitenkin känni-illalle menettelevää genrehöttöä, josta on turha hakea mitään omaperäistä sen enempää kuin jenkkiserkuistaankaan. Tekomaan tuoman kuriositeettiarvon ansiosta elokuva kestää kertakatselun suuremmitta tuskitta.

**---
© Ilja Rautsi, julkaistu: 29.8.2007
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (3)
 JSSMIR
  2.0 2.0 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!