Caroline Munro

Welcome to the Jungle (2007)


Welcome to the Jungle #1 Welcome to the Jungle #2

Kuten kaikki muistavat The Blair Witch Project oli selkeä kopio Deadaton Cannibal Holocaustista. Mitä pitäisi siis ajatella The Blair Witch Project -kopiosta, joka sijoittuu viidakkoon kannibaalien keskelle?

Elokuva lähtökohdat ovat kohtuullisen mielenkiintoiset: neljä nuorta lähtee etsimään elonmerkkejä vuonna 1961 kadonneesta Michael Rockefelleristä. Tältä osin tarinalla on yhtymäkohtia todellisuuteen, sillä Yhdysvaltain varapresidentin Nelson Rockefellerin poika Michael todella katosi tutkimusretkellään Papua Uudessa-Guineassa vuonna 1961. Satumaisen rikkaan suvun lupaama löytöpalkkio ja lukuisat etsintäpartiot eivät onnistuneet Rockefeller junioria löytämään ja huhut alkoivat vihjata siihen, että hän olisi joutunut paikallisten, edelleen kannibalistisia perinteitä noudattavien, alkuasukkaiden uhriksi.

Welcome to the Jungle [1]
Welcome to the Jungle [2]

Nuoret tuntevat toisensa entuudestaan kohtuullisen löyhästi. Joukkoon kuuluu yksi kaunotar, yksi atleettinen uros, jolla on rikkaat vanhemmat, yksi viinaan ja miehiin menevä hempukka ja yksi stiffler-henkinen "college-sekopää". Elokuva koostuu nuorten kuvaamasta videomateriaalista The Blair Witch Projectin tapaan. Aluksi kaikilla on kivaa, mutta pikku hiljaa hempukan ja "college-sekopään" sekoilu alkaa ärsyttämään kahta muuta, hieman asiallisempaa nuorta tutkimusmatkailijaa ja pariskuntien tiet erkanevat riitaisissa merkeissä. Tämän välirikon jälkeen lopun joko arvaa tai ei arvaa.

Welcome to the Jungle [3]
Welcome to the Jungle [4]

Welcome to the Jungle on ihan kiva elokuva. Sanalla kiva on kuitenkin näissä piireissä huono kaiku, koska kiva elokuva ei ole ilkeä ja verenhimoinen kuten Cannibal Holocaust. Kiva elokuva ei myöskään ole pelottava kuten The Blair Witch Project. Kivassa elokuvassa joukko "aidon tuntuisia nuoria" kuvaa seikkailuaan viidakossa videokameralla, välillä juodaan viinaa ja nussitaan, lopuksi joudutaan vaikeuksiin. Draamaa riittää tarpeeksi, jotta kiinnostus säilyy, mutta esikuvia ei olla ymmärretty tai haluttu matkia tarpeeksi vimmaisesti. Tämä johtaa tulokseen, jossa katsoja luulee seuraavansa vain tavallista kreisimpää Madventures-jaksoa. Saldo ei riitä siihen, että elokuvalla olisi jotain annettavaa katsojalle, jolle esikuvat ovat tuttuja ja jonka mielestä tällainen talouskukkarolle sopiva konsepti alkaa olla ryöstöhyödynnetty kaikenmaailman mikki hiirien toimesta. Sinänsä kuitenkin ihan kunnioitettavaa, että joku onnistuu leikkaamaan tällaisen videoteoksen tavalla, jonka lopputulos täyttää elokuvaksi laskemisen vaatimukset. Kaikesta graafisesta läträämisestä ja lutraamisesta huolimatta elokuvan huvittavin sketsi on se, että sen tuotannosta on vastannut Armageddonin, Terminatorit, Aliensin, jne. tuottanut Gale Anne Hurd. WTFIGO?

**½--
© Antti Tohka, julkaistu: 6.9.2007
keskiarvo
toimitus
1.75/5.00 (2)
 JSAT
  1.0 2.5
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!