Caroline Munro

Day of the Dead 2: Contagium (2005)

aka Contagium; Le jour des morts vivants 2 - Contagium

Day of the Dead 2: Contagium #1  

Genre

Vuonna 1968 venäläinen vakoilulentokone putoaa alas USA:n ilmatilassa, ja näin lentokoneessa jostain syystä kuljetettu virus pääsee valloilleen, muuttaen tartunnan saaneet zombeiksi. Yksi virusputkilo löytyy lähes neljäkymmentä vuotta myöhemmin mielisairaalan lähistöltä, jossa pahaa-aavistamaton potilas ottaa sen talteen. Helvetti pääsee valloilleen, eikä katsojakaan säästy karmeilta näyttelijäsuorituksilta, juonessa ja logiikassa ammottavilta aukoilta ja puistattavan kornilta dialogilta.

Day of the Dead 2: Contagium [1]
Day of the Dead 2: Contagium [2]

Day of the Dead 2: Contagium on kaikkea muuta kuin jatko-osa, prequel, tai edes kunnianosoitus George A. Romeron aliarvostetulle zombiedraamalle. Siltikin hattua täytyy nostaa perinteisille splatterkohtauksille, joissa ei onneksi ole cgi-efekteihin luotettu. Muhjua, visvaa, verta ja limaa pursuaa kuin vanhoina hyvinä aikoina eli 80-luvulla, jolloin olkatoppausten ja permanenttien ohella suurta olivat myös verisuihkut. Jos kyseisen elokuvan olisi nähnyt viisitoistavuotiaana, olisivat nostalgia-arvot nyt huipussaan - ja paljon olisi voinut antaa anteeksi. Mutta yli kolmekymppisenä kaipaa joko uskottavia näyttelijöitä tai sitten toista ääripäätä, eli erityisen korkeita trash-arvoja. DotD2 pääsee vauhtiinsa vasta loppuvaiheessa sekä gore- että trash-arvojensa osalta, joten lukija voi itse päätellä uhraako lyhyestä elämästään noin 100 minuuttia tällaiseen kuonaan.

Day of the Dead 2: Contagium [3]
Day of the Dead 2: Contagium [4]

Se miksi torttu voi saada Day of the Dead -nimen etuliitteeksi, johtuu Taurus Entertainmentin hallitsemista oikeuksista Romeron Day of the Deadiin. Sitä miten ohjaajat Ana Clavell ja James Glenn Dudelson ovat kehdanneet tehdä elokuvan Romeron klassikon maineella ratsastaen, onkin jo vaikeampi selittää. Ehkä heidän arvomaailmastaan kertoo jotain se, että kaksikko on Creepshow'n toisen jatko-osan kimpussa, taustatukenaan Taurus Entertainment Company. Ja Tauruksen johdossa istuvat James Glenn Dudelson, pari muuta Dudelsonia sekä Ana Clavell. Paska pulju, sanoisi Seppo Räty.

*½---
© Esa Linna, julkaistu: 27.9.2007
keskiarvo
toimitus
1.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
1.17/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!