Caroline Munro

All the Boys Love Mandy Lane (2006)


All the Boys Love Mandy Lane #1 All the Boys Love Mandy Lane #2

Genre

Laatudraaman ja teinikauhuelokuvan sekoittaminen on se seuraava iso juttu sanoi oraakkeli ja se oraakkeli olin minä. Mandy Lane on kaunis tyttö high schoolin viimeisellä luokalla. Kaikki haluavat hänen pöksyihinsä, mutta nuorten poikien epäonneksi Mandyn tavaraa ei ole tarjolla silakkamarkkinoilla. All the Boys Love Mandy Lanen alussa Mandyn paras ystävä Emmet houkuttelee silmänsä kaunottareen iskeneen urheilijanuorukaisen hyppäämään katolta näytösluonteisesti uima-altaaseen ikävin lopputuloksin. Tapahtuma ajaa Mandyn sulkemaan sosiaalisesti rajoittuneen, häntä kiihkeästi "suojelevan" Emmetin ystäväpiirinsä ulkopuolelle. Välirikon ja onnettomuuden masentama Mandy lähtee muutaman luokkakaverinsa kanssa viettämään viikonloppua maatilalle, jossa bilettävien nuorten joukko alkaa vähitellen huveta samaan tahtiin kun viinapullot ja pilleripurkit tyhjenevät.

All the Boys Love Mandy Lane [1]
All the Boys Love Mandy Lane [2]

Idea seksuaalisesti aktiivisista nuorista syrjäisellä paikalla murhaajan ahdistelemana ei ehkä ole se kaikkein tuorein ajatus. Toteutus on kuitenkin tällä kertaa jotain aivan muuta. Nuoret eivät ole copy-pasteja aiemmista slashereista, vaan oikeita nuoria nuorten ongelmineen, ja kun heidän vereensä ja lihaansa kajotaan, sattuu katsojaankin. Satuttaminen onkin All the Boys Love Mandy Lanen toinen valttikortti; harvoin on nähty yhtä riiviömäisen raastavaa sadismia, joka ei kuitenkaan sorru sarjakuvamaiseen liioitteluun.

All the Boys Love Mandy Lane [3]
All the Boys Love Mandy Lane [4]

Kerronnaltaan All the Boys Love Mandy Lane on tyypillistä kiireetöntä amerikkalaista indie-elokuvaa, ilman MTV:n saastuttamaa turhaa filtteröintiä ja nopeita leikkauksia. Ohjaaja Jonathan Levine on ensimmäistä kertaa vastuussa show'sta. Miehen CV on muutenkin IMDb:n perusteella yllättävän tyhjä, ainoastaan Paul Schraderin assistenttina toimiminen hyvin samankaltaista seksuaalista angstia kuvaavassa Auto Focusissa (2002) pistää silmään. Vaatimattomaan kokemukseen nähden All the Boys Love Mandy Lane on erittäin kypsä elokuva, jossa nuorten välistä dynamiikkaa ollaan osattu käyttää tehokkaasti sortumatta kuitenkaan ylidramatisointiin. Mandya esittävä Amber Heard on jo saanut jalkansa oven väliin Hollywoodissa. Samoin uskon käyvän muillekin elokuvan nuorille näyttelijälupauksille, vaikkei heillä Amberiin verrattavia ulkoisia avuja olekaan.

All the Boys Love Mandy Lane [5]
All the Boys Love Mandy Lane [6]

Kokonaisuutena All the Boys Love Mandy Lane on huolella valittujen osiensa summa, jonka tulos nostaa sen kaikkien aikojen parhaimmaksi slasheriksi. Joka toista väittää, niin puukolla silmään ja haulikolla suuhun.

****-
© Antti Tohka, julkaistu: 1.10.2007
keskiarvo
toimitus
3.25/5.00 (8)
 JSSMATJMKKJM*EMPI
  3.0 3.0 4.0 3.5 2.5 4.0 3.5 2.5
keskiarvo
lukijat i
3.04/5.00 (24)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  5 (28)
18%
All the Boys Love Mandy Lane (2006)  All the Boys Love Mandy Lane (2006)  

kommentit

odota...
Humphrey Bogart kommentoi (3.10.2010 01:25:40)
user avatar Ei jumalauta Tohka... "Oikeita nuoria... sattuu katsojaan..." Joopa joo, todella ärsyttäviä tapauksia joiden kuolemaa vaan odotti jotta tukkisivat turpansa. Yhtä "oikeita " kuin jossain Prom Nightin uusioversiossa. Aivan kuin eri elokuvaa olisi katsottu, tässähän käytetään todella ärsyttäviä tehokeinoja kuvissa, juuri sellaista kikkailua jota ei slasheriinsa halua. Ensimmäinen puolisko oli todella vaivaannuttavaa katseltavaa surkeine repliikkeineen ja näyttelijöineen, luonnollisuus oli todella kaukana. Onneksi toinen puolisko terävöityi ja hahmotkin saivat sentään hiukan luonnetta, vaikka ei niistä siltikään juuri sen enempää välittänyt.

Joo, ei näillä eväillä mitään unohtumatonta slasheria saada aikaan, jos nyt ei ihan surkeintakaan.

**½
vastaa »
anonyymi kommentoi (5.10.2010 12:59:48)
user avatar Aloitus oli tiukka ja sellainen kouluampuja-takavire tekivät tästä hiukan kipeämmän kuin monesta muusta vastaavasta...
Mutta kyllä tästäkin paremmaksi vielä tullaan varmasti pistämään lähivuosina samoilla eväillä.
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa