Caroline Munro

Beyond Loch Ness (2008)

Loch Ness Terror

aka Loch Ness; Loch Ness - Die Bestie aus der Tiefe

Beyond Loch Ness #1  

Pieni poika joutuu näkemään isänsä karmean kohtalon, kun myyttinen Loch Nessin hirviö (kavereiden kesken Nessie) nousee Skotlannin syvistä vesistä ja syö legendaarisesta otuksesta kiinnostuneen isäukon ja tämän ystävät. 30 vuotta myöhemmin Pohjois-Amerikan Superior-järven ympärillä asuvat joutuvat samankaltaisen olion terrorisoimaksi, mutta apuun tulee salaperäinen kryptozoologi, jolla tuntuu olevan kokemusta merihirviöistä.

Beyond Loch Ness [1]
Beyond Loch Ness [2]

B- ja televisioelokuvien vakiokasvo ja entinen nätti poika Brian Krause (Siskoni on noita, Sleepwalkers) pääsee neljänkympin kriisin lähestyttyä näyttelemään sänkiposkista, elämää nähnyttä sankaritutkijaa. Krause ei onneksi ole kanssatovereidensa pahimmasta päästä, joskaan tällainen rooli ei aivan nappiin osu miekkosen habitukselle. Edesmennyt Don S. Davis sivuosassa ei juuri pääse loistamaan mielikuvituksettoman hahmokehittelyn takia, mutta ei toisaalta kukaan muukaan. Scifi Channelilla debytoinut televisioelokuva on käyttänyt rahkeensa toisaalle.

Pieni budjetti on kulutettu ilmeisesti lähinnä sekä CGI-tehosteiden että kumihirviöiden suunnitteluun ja toteutukseen, mutta vaikka otuksia näkyy elokuvassa kohtuullisesti, ei niistä uskottavia saa kirveelläkään. Tämä ei suinkaan tarkoita, etteikö verisuihkujen täyttämiä hirviönhyökkäyksiä olisi mukavaa katsella. Olkoonkin, että niissä on hyödynnetty ikävästi tietokonegrafiikkaa.

Beyond Loch Ness [3]
Beyond Loch Ness [4]

Beyond Loch Ness (Suomessa DVD-julkaisu Loch Ness Terror -nimellä) ei lyö läskiksi eikä turvaudu typerään huumoriin, vaan näyttelijät pysyvät ihailtavan haudanvakavina. Soppaan kun lisää käsittämättömät selitykset merihirviöiden matkustuksesta maan alla sijaitsevissa tunneleissa sekä hilpeän huonot CGI-efektit, osaa lukija päätellä kannattaako uhrata muutamaa euroa DVD:n vuokraamiseen.

Mielikuvituksettoman juonen sisältävä Beyond Loch Ness ei yllätä katsojaansa missään vaiheessa, mutta sen häpeämätön halpismeininki vetoaa paikoin vanhakantaisen roskan ylimpiin ystäviin. Valitettavasti vetovoima toimii vain tietyssä mielentilassa, eli viikonloppuaamuna. Kertakäyttöisenä välipalana Beyond Loch Ness on parhaimmillaan, mutta eihän tässä oikeasti elokuvallisia ansioita pääse ihailemaan. Eikä sitä kukaan tainnut odottaakaan.

Versioinfo (13.8.2008):

Suomessa DVD on julkaistu siis Loch Ness Terror -nimellä. Muiden elokuvien trailereiden lisäksi lisämateriaalina nähdään lähes puolen tunnin mittainen Making of -dokumentti. Pituus selittyy lähinnä sillä, että haastateltavat näyttelijät kertovat jotakuinkin elokuvan tarinan ja spoilaavat "tärkeitä" kohtauksia. Pisteenä i:n päälle dokumentin lopuksi näytetään vielä järkevästi itse elokuvan loppukohtaus.

**½--
© Esa Linna, julkaistu: 13.8.2008
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!