Caroline Munro

Magic of Spell (1988)

aka Qu mo tong

Magic of Spell #1 Magic of Spell #2

Magic of Spell on jatko-osa vuotta aiemmin tehdylle elokuvalle The Child of Peach (1987), joka japanilaiseen kansantaruun pohjaten kertoi ylemmästä maailmasta peräisin olevan Persikkapojan seikkailuista ihmisten parissa.

Magic of Spell [1]
Magic of Spell [2]

Persikkapoika syntyi Himalajan huipulla sijaitsevassa paratiisimaisessa puutarhassa, jonka miellyttävää lämpötilaa ylläpiti Auringon miekka. Paholaiskuningas ryösti miekan ja tappoi persikkapojan vanhemmat, kuitenkin ennen kuolemaansa persikkapojan äiti ehti lähettää jälkikasvunsa turvaan aliseen maailmaan jättimäisen persikan sisään kätkettynä. Persikan löytää metsän keskellä asuva iäkäs ja lapseton pariskunta, jonka elämään hedelmän sisältä löytyvä vauva tuo uutta vipinää. Persikkapoika varttuu pikavauhtia ja persikasta saamillaan supervoimilla päihittää paholaiskuninkaan spektaakkelimaisessa finaalitaistossa.

Magic of Spell [3]
Magic of Spell [4]

Magic of Spellissä jäljelläolevat paholaiset ryhmittyvät uudestaan tekemään ilkeyksiään johtajanaan vanha ja ryppyinen "isoisä", joka halajaa kylpeä pikkulasten veressä saadakseen nuoruutensa takaisin. Taas tarvitaan Persikkapoikaa.

Magic of Spell on tyypillinen jatko-osa siinä mielessä että se on pienin muutoksin sama elokuva kuin ykkösosa. Tässäkin matkataan pisteestä A eli Persikkapojan kotimökistä pisteeseen B eli pahisten päämajaan, jossa käydään pitkä ja perusteellinen loppukahakka.

Magic of Spell [5]
Magic of Spell [6]

Kun Persikkapojan alkuperä selvitettiin jo edellisessä elokuvassa, Magic of Spellissä tämän materiaalin tilalla seurataan kahden uuden sivuhenkilön kommelluksia. Koomisena sivuhenkilönä on kiertelevä nukketeatterin esittäjä, joka haluaisi Persikkapojan kungfu-opettajakseen. Traagisena sivuhenkilönä nähdään itse Ginseng-kuningas, eli tuhat vuotta vanhan ginsengin juuri, jota esittää asiaankuuluvasti maskeerattu pikkuskidi. Hahmo on traaginen koska tuhatvuotisen ginsengin juuri on niin terveellistä ravintoa, että kaikki haluaisivat syödä kuninkaan. Ainoastaan Persikkapojalta hän saa humaania kohtelua osakseen, mikä saa kuninkaan uhrautumaan koskettavasti ystävänsä puolesta buddhalaista mystiikkaa huokuvassa loppukohtauksessa.

Magic of Spell [7]
Magic of Spell [8]

Värikkäiden hahmojen, kekseliäiden toimintajaksojen ja yleisen pöllämystyttävän menon lisäksi ei Magic of Spellissä paljon muuta sisältöä ole, mutta eipä sitä tarvitakaan. Visuaalista ilotulitusta laajentaa audiopuolelle heleä kiinalainen kasaripop-tunnussävelmä. Ohjaaja Chiu Chung Hing kuuluu selvästi samaan koulukuntaan kuin Yuen-klaanin maestrot Woo-ping ja Cheung Yan, ja Magic of Spell kestää vertailua sellaisiin luovan hulluuden mestarinäytteisiin kuin The Miracle Fighters (1982) ja Shaolin Drunkard (1983).

Taiwanin lahja maailman naistoimintaelokuvalle, äärimmäisen söpö ja notkea Lin Hsiao Lan on genderbender-roolissaan aivan ihastuttava ja ansaitsisi tulla tunnetummaksi länsimailla, eli käytännössä englanniksi tekstitettyjä dvd-julkaisuja elokuvistaan. Ainoastaan pähkähullu Heroic Fight (1986) on aiemmin ollut saatavilla hyvin varustetuista dvd-kaupoista, mutta nyt sekin on jo loppuunmyyty. Magic of Spellin on tätä kirjoitettaessa julkaissut Joy Sales vain (sinänsä hyvälaatuisessa) vcd-muodossa.

****-
© Matti Erholtz, julkaistu: 9.11.2008
keskiarvo
toimitus
4.00/5.00 (3)
 JSSMME
  4.0 4.0 4.0
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  3 (3)
100%
Magic of Spell (1986)  Magic of Spell (1986)Qu mo tong