Caroline Munro

Santa with Muscles (1996)

aka Forza Babbo Natale; Menudo Santa Claus; Quand le Père Noël s'en mêle; Santa Claus mit Muckies; Santa Claus mit großen Muskeln

Santa with Muscles #1 Santa with Muscles #2

Blake Thorne (Hulk Hogan) on itsekäs ja pihi miljonäärikehonrakentaja, joka on ansainnut omaisuutensa kehittämällään proteiinipöperötuoteperheellä. Ollessaan palvelijoineen pelaamassa paintballia Kalifornian metsissä kaahaa Blake Hummerillaan suoraan paikallisen sinnikkään punaniskapoliisi Hinkleyn (Clint Howard) tutkaan. Blake ei periaatteidensa mukaisesti suostu antautumaan kenellekään, joten seuraa villi takaa-ajo, joka huipentuu Blaken pakoon ostoskeskukseen, jossa tämä varastaa joulupukin vaatteet, rojahtaa alas roskakuiluun, kolauttaa päänsä ja menettää muistinsa.

Santa with Muscles [1]
Santa with Muscles [2]

Tonttua esittävä ostoskeskustyöläinen Lenny (Don Stark, That '70s Show) löytää nyt joulupukiksi itseään luulevan Blaken, saa selville tämän oikean identiteetin ja miljonäärin rahat silmissä kiiluen antaa Blaken pysyä sekavana omissa harhaluuloissaan. Varsinainen pääjuoni polkaistaan käyntiin, kun Blake bongaa ostoskeskuksesta bannerin, jossa pyydetään pelastamaan orpokodin lasten joulu ja ryhtyy kehotuksen mukaisesti sanoista tekoihin. Valitettavasti Blaken mission tielle asettuu orpokotia terrorisoiva eksentrinen rikollisliiga, jota johtaa bakteerikammoinen sekopäätohtori (Ed Begley Jr.), alaisinaan mm. metaania kaasuttava kahjo ja sähköä käsineistään ampuva dominatrix.

Santa with Muscles [3]
Santa with Muscles [4]

Tarina mukailee erittäin löyhästi Charles Dickensin Saiturin jouluyötä, napaten teoksesta vain sen punaisen langan päät ja kiskoen kaiken muun ympäröivän hutun käsikirjoittajapari Murloski & Mata'n omasta tonttuhatusta. Mitään muuta parivaljakko ei Santa with Musclesin ohella olekaan käsikirjoittanut, ja hyvä niin, sillä kyseessä ei todellakaan ole missään mielessä hyvä elokuva.

Santa with Muscles [5]
Santa with Muscles [6]

Mikä sitten menee vikaan? Elementtejä edes jossain määrin hupaisaan katseluelämykseen tuntuisi olevan tarjolla - on "Joulupukki lihaksilla", kreisejä kriminaaleja, takaa-ajoja ja turpiin vetoa. Valitettavasti ohjaaja John Murlowski on valinnut genreksi leppoisan koko perheen komedian, jonka myötä kaikki mahdollinen potentiaali on onnistuttu haaskaamaan totaalisesti. Toimintakohtaukset loppuvat ennen kuin ehtivät edes kunnolla alkaa, eikä muskelijoulupukkia päästetä ikinä kunnolla irrottelemaan.

Santa with Muscles [7]
Santa with Muscles [8]

Tämä on todella sääli, sillä jos elokuvaan olisi lisännyt reilun annoksen actionia, säätänyt kreisiysastetta vielä hitusen kireämmälle ja heittänyt sekaan vaikka parit tissit, olisi käsissä varmasti ollut todellinen genreklassikko. Mutta nyt näin ei ole - on vain mitäänsanomaton ontto räpellys, jolle on keksitty hämäävän iskevä nimi.

En uskonut ihan heti sanovani näin, mutta katsokaa mieluummin vaikka Elf.

*½---
© Jetro Suni, julkaistu: 16.12.2008
keskiarvo
toimitus
1.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
1.00/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!