Caroline Munro

Rovdrift (2009) :: Bleed with Me

aka Hellride; Predatory Instinct

Rovdrift #1  

Genre

Painajainen vailla päämäärää. Juuri kun Laura uskoi ettei hänen päivänsä voisi enää mennä enempää päin honkia, astuu hän väärään taksiin. Alkaa pitkä matka yöhön. Tämä on lähtökohta, josta Emil Ishiin ohjaama pienen budjetin indie-kauhuelokuva ammentaa sisältönsä. On nuori nainen ja vanhempi mies, joka kantaa sisällään suurta vihaa. Yhdessä he matkaavat pimeyteen.

Rovdrift [1]
Rovdrift [2]

Tanskalaisen indie-elokuvan parissa viihtyvä Kim Sønderholm luo tasapainoisen muotokuvan mieleltään järkkyneestä taksikuskista. Silti, elokuvan suurin ongelma on, ettei se anna tilaa hahmoille kasvaa katsojille tärkeiksi. Motiivi puuttuu. Laura seuraa sivusta kuinka tuntematon mies suorittaa joukon vastenmielisiä tapahtumia. Se on myös katsojan rooli. Kumpikaan henkilöhahmo ei juurikaan paljasta mitään itsestään tämän matkan aikana. Myös heidän keskinäinen suhteensa jää tyhjäksi. Samastumista ei tapahdu.

Rovdrift [3]
Rovdrift [4]

Rovdrift näyttää hyvältä. Kuvaus on erinomaista, eikä elokuvan äänimaailmassakaan ole valittamista. Siksi onkin harmillista, että Ishiin luoma painostava tunnelma hukataan käsikirjoituksen särmättömyyteen. Ehkä se on myös se syy, miksi sinällään pätevän roolisuorituksen tehneet Sønderholm ja Lauraa näyttelevä Camilla Metelmann eivät onnistuneet luomaan elokuvaan sen kipeästi kaipaamaa henkilökemiaa. Kaikesta huolimatta Rovdrift on tyylikäs työnäyte, joka antaa odottaa paljon tekijöiltään.

***--
© Jari Mustonen, julkaistu: 11.6.2009
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!