Caroline Munro

La fine dell'innocenza (1976) :: The End of Innocence

aka Annie; Blue Belle; Emanuelle's Daughter Blue Belle; Joy of Love; Annie Belle - Zur Liebe geboren; Teenage Emanuelle - Geständnisse einer 17 jährigen

La fine dell'innocenza #1 La fine dell'innocenza #2

Just Jaeckinin Emmanuellen (1974) iskettyä kultasuoneen ponnahti eurooppalaisen eroottisen elokuvan taivaalle toinen toistaan kirkkaampia tähtiä, vain muutamassa kuukaudessa. Yksi heistä oli Annie Belle, 19-vuotias pariisitar, joka nousi tähteyteen kirjailija Emmanuelle Arsanin Lauren (1976) myötä. Vielä samana vuonna valmistui mm. giallosta Cosa avete fatto a Solange? (1972) tunnetun Massimo Dallamanon oma mukaelma eroottisista fantasianovelleista: La fine dell'innocenza.

La fine dell'innocenza [1]
La fine dell'innocenza [2]

Dallamanon eroottinen seikkailu kierrättää kaikki genren myyntivaltit alkaen kauniista naisista ja päätyen maskuliinisen uhkan kautta eksoottisiin maisemiin, joissa katsojien mielikuvitusta ruokitaan auringon lämmittämillä paljailla vartaloilla. Väkivalta on läsnä, tosin lähinnä kuvien ulkopuolella, odotuksissa, tapahtumien kietoutuessa nuoren Annien seksuaalisen heräämisen ympärille. Hän kasvaa elokuvan aikana nuoresta tytöstä omaa kehoaan ymmärtäväksi itsenäiseksi naiseksi.

La fine dell'innocenza [3]
La fine dell'innocenza [4]

Kuten lähes kaikissa Emmanuelle-variaatioissa, juoni jää myös La fine dell'innocenzassa toissijaiseksi. Annie Bellen oman tarinan pohjalta syntynyt käsikirjoitus yhdistää tuolloin suositun coming-of-age -teeman hieman aikuisempaan eroottiseen ilmapiiriin. Juoni kaikessa yksinkertaisuudessaan: Annien ottoisä tuo tytön mukanaan liikematkalle Aasiaan, mutta Annie jää kuitenkin pian yksin. Hieman vahingossa hänestä tulee kolmiodraaman viekoitteleva osapuoli ja hän menettää neitsyytensä tahtomattaan. Seikkailu alkaa.

La fine dell'innocenza [5]
La fine dell'innocenza [6]

Kuvaajana ansioitunut Dallamano luottaa kerronnassaan visuaalisuuteen. Hienoissa maisemissa tuotettu elokuva on sisältään tyhjä, mutta se on tyhjä kauniisti paketoituna. Oikeastaan Emmanuelle-variaatioihin usein liittynyt joutilaisuus välittyy myös La fine dell'innocenzassa sen alusta loppuun saakka. Pienenä triviana mainittakoon, että hyväntuulinen Belle nähdään elokuvassa yhdessä tuonaikaisen miesystävänsä, egyptiläisen eksploitaatioveteraani Al Cliverin (mm. Zombi 2, 1979) kanssa.

Versioinfo (24.10.2009):

Japanilainen Happinet Pictures on julkaissut elokuvasta kohtalaisen laadukkaan version (anamorfinen 2.35:1), joka kuitenkin valitettavasti on poistunut jo painosta ja sisältää vain italian- ja japaninkieliset ääniraidat sekä vaihtoehtoisen japaninkielisen tekstityksen. IIF Home Videon/01 Distributionin R2-italojulkaisun (2.35:1) löytää helpommin; tosin sen kohdalla tilanne ei ole yhtään parempi, sillä tarjolla on pelkkä italiankielinen ääniraita ja italiankielinen tekstitys.

**½--
© Jari Mustonen, julkaistu: 24.10.2009
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!