Caroline Munro

Gag (2006)

aka Torture

Gag #1 Gag #2

Genre

"Ensin näit Saw:n ja Hostelin - nyt tulee Gag!" lupaa kansi.

Mainittujen esikuvien jäljillä Scott McKinlayn ohjaamassa elokuvassa kuljetaankin, mutta muuten niistä ei samassa yhteydessä kannata puhua. Siinä missä esikuvilla on hyvät hetkensä ja oikean elokuvan toteutus, on Gag täyttää sontaa. Elokuva on myös vaikea laskea mukaan Saw'n (2004) tai Hostelin (2005) vanavedessä syntyneeseen gorno-genreen, sillä ei siinä juurikaan edes gorea ole.

Gag [1]
Gag [2]

Kaksi murtovarasta tunkeutuu taloon rahojen toivossa ja löytävät kellarista sidotun ja suukapuloidun miehen. Eipä aikaakaan kun he pääsevät osallisiksi mielipuolen kidutussessioihin. Siinä se. Elokuvan toteutus on korkeintaan Discovery-dokkarin dramatisoitujen osuuksien luokkaa. Näyttelijät lienevät lähinnä McKinlayn mukaan suostuneita kavereita. Hän itse esittää toista murtomiehistä. Hahmoja ei pohjusteta ennen tapahtumia yhtään mitenkään, joten eipä koko touhusta jaksa piitata tipan tippaa. Joitain juoniyllätyksiä on yritetty kehittää, mutta eivät ne tässä sotkussa mitään pelasta.

Gag [3]
Gag [4]

Vaikka koko elokuva pyörii yhdessä huoneistossa tapahtuvan kidutustouhun ympärillä, ei edes asiaankuuluvaa määrää verta tai suolenpätkiä ole saatu mukaan. Rahastakaan ei voi olla kyse, sillä mikä vaan kotimainen amatööriporukkakin saanee rankemman näköistä jälkeä aikaiseksi. Sinänsä mielisairasta sekoilu on alusta loppuun, mutta siihen se kutistuu. Vaikka elokuva kestää vain 78 minuuttia, on sen katsominen kokonaan kelaamatta lähes mahdoton urakka.

Versioinfo (24.10.2009):

Gag on julkaistu Suomessa dvd:llä Future Filmin Dark Label -sarjassa.

*----
© Lasse Tapionsalo, julkaistu: 24.10.2009
keskiarvo
toimitus
1.00/5.00 (2)
 SMLT
  1.0 1.0
keskiarvo
lukijat i
1.00/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!

kommentit

odota...
Artemisa Absinthium kommentoi (23.4.2010 11:51:01)
user avatar Sen verran ahistavaa oli meno että oli pakko painaa kelausta.
vastaa »
olutsika kommentoi (15.11.2010 09:21:29)
user avatar Yleensä en käytä kelausta mutta tämä on niin pahaa skeidaa että noin 30 minuuttia täytyi kuvakahlata.uh-huh,masentava katsomiskokemus mutta negatiivisella tavalla.
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa