Caroline Munro

Sick Girl (2007)

aka Creatura maligna

Sick Girl #1  

"Are your parents in the dark about what a little monster you are? Or do they just not care? They say that if you can catch them early enough even the most troubled child can be reshaped and grow up right the way they should. The question is... did I catch you early enough?"

Jo ennen alkutekstejä katsojille tehdään selväksi mitä on luvassa ja samalla varmistetaan, että perusturvallisen mainstreamin pehmeään syleilyyn tottuneet yksilöt ymmärtävät poistua paikalta. Ensimmäisten minuuttien aikana nähdään koulutytöt riisumassa pikkuhousujaan ja hieman myöhemmin nunna pahoinpidellään ja hänen päälleen virtsataan koulubussissa - tästä edetään pariin alkutekstien aikana tapahtuvaan veriseen tappoon. Tekojen suorittaja Izzy (Leslie Andrews) peseytyy ja palaa takaisin kotiinsa arkiaskareiden pariin. Izzyn normaalista olemuksesta ainakin katsoja tietää tämän olevan se tyttö, johon elokuvan nimi viittaa.

Sick Girl [1]
Sick Girl [2]

Sick Girl kertoo Isabellasta, tuttavallisemmin Izzystä, jonka vanhemmat ovat kuolleet. Hän joutuu kasvattamaan viisivuotiasta pikkuveljeään Keviniä (Charlie Trepany) isoveljensä Rustyn (Chris King) ja naapurin jättikokoisen Barneyn (John McGarr) kanssa. Asiat vaikeutuvat, kun Rusty päättää seurata isänsä jalanjälkiä liittymällä merijalkaväkeen. Päätökseen vaikuttaa suuresti myös se, että Izzy haluaisi veljeltään muutakin kuin pelkkää sisarusten välistä rakkautta.

Sick Girl [3]
Sick Girl [4]

Ohjaaja Eben McGarrin itsensä kirjoittama käsikirjoitus on siis pääpiirteiltään perhedraamaa, mutta Izzyn ajoittainen kilahteleminen ja omituiset moraalikäsitykset (tai niiden puute) tuovat juonen kulkuun mukavan koukun. Alkupuolen sirpaleinen kerrontatyyli on kaikessa sekavuudessaan huono ratkaisu, mutta onneksi se eheytyy elokuvan edetessä. Kovinkaan suurta dramatiikkaa kohtauksiin ei pääse syntymään, koska päähenkilöt ovat näyttelijöinä enimmäkseen avuttomia. On silti myönnettävä, että Leslie Andrewsin aidosti hieman tärähtäneen oloinen habitus sopii kuvaan hienosti. Yhdeksi vahvimmista kohtauksista kaiken tarkoituksellisen kipeän mässäilyn ja muun sekoilun keskeltä nousee jouluaatto ja lahjojenjakotilanne, jossa nuori Kevin leikkii juuri lahjaksi saamallaan ladatulla aseella.

Sick Girl [5]
Sick Girl [6]

Sick Girl on asenteella tehtyä videolle kuvattua B-luokan eksploitaatiota. Tuotantoarvojen alhaisuuden johdosta useat kohtaukset jäävät hieman puutteellisen oloisiksi ja tuntuu siltä, että käsikirjoituksen perusteella menon olisi pitänyt olla huomattavasti mehukkaampaa. Erityisesti efektit jättävät välillä paljonkin toivomisen varaa, vaikka niihin onkin pyritty panostamaan. Kaikesta huolimatta tekemisessä näkyy oikeanlainen asenne ja siitä syystä Sick Girl nouseekin hieman tavanomaisen superkuonan yläpuolelle.

Tuotantoarvojen ja näyttelijöiden heikkojen suoritusten johdosta välillä elokuvassa tapahtuvat melkoisen kipeät asiat eivät juurikaan onnistu säväyttämään katsojaa tai aiheuttamaan kummoisempia inhoreaktioita. Elokuvan eksploitatiivisimpiin hetkiin kuuluu mm. tilanteet, joissa jotain kakaraa lyödään lapiolla päähän, mieheltä leikataan penis irti ja koulutyttö perseraiskataan eräänlaisella omatekoisella, terävällä metallipiikillä varustetulla sträppärillä. Sick Girl oleilee liikaa omissa suvannoissaan ja erityisen harmillista on se, että katsojan on vaikea välittää yhdestäkään sen harvoista hahmoista.

Versioinfo (16.12.2009):

Amerikkalainen Synapse Filmsin dvd-julkaisu on elokuvan paras saatavilla oleva versio. Anamorfisella 1.78:1 widescreen-kuvalla varustetun elokuvan lisäksi levyltä löytyy hieman ekstramateriaalia. Leslie Andrews kertoilee valokuvasarjastaan 12-minuuttisessa "Death by..." -paketissa ja lisäksi levyltä löytyy mm. elokuvassa cameoroolin tekevän Stephen Geoffreysin 10-minuuttinen haastattelu.

**---
© Sakari Määttä, julkaistu: 16.12.2009
keskiarvo
toimitus
1.50/5.00 (3)
 JSSMJM
  1.5 2.0 1.0
keskiarvo
lukijat i
2.25/5.00 (2)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!

kommentit

odota...
Red Right Hand kommentoi (16.10.2011 17:55:53)
user avatar Kommenttien kanssa suunilleen samaa mieltä, mutta tähtiä annan snadisti enemmän. Loistava roolisuoritus Andrewsilla, vaikka toki muut "näyttelijät" ovatkin heikkoja. Päähenkilö on symppis, ei ollut ollenkaan "vaikea välittää".

http://punakoura.blogit.fi/mita-katsoin-viime-viikolla-sick-girl-2007/
vastaa »

kommentoi arvostelua ja/tai elokuvaa