Caroline Munro

Two Front Teeth (2006)


Two Front Teeth #1 Two Front Teeth #2

Tuppukylän roskalehtitoimittajan (Johnny Francis Wolf) joulu uhkaa mennä pipariksi kun vaimo (Megan Pearson) löytyy olohuoneesta puolialastomana joulukuusen koristeilla tuoliin sidottuna, vaimon salarakkaan irtileikattu pää pyörii leikkijunakiskoilla ympyrää ja yläkerrassa hyörii ilkeä nahka-asuinen tonttu.

Two Front Teeth [1]
Two Front Teeth [2]

Joulukauhuelokuva Two Front Teethin nimi juontaa juurensa vanhasta neljäkymmentälukulaisesta Donald Yetter Gardnerin säveltämästä joulurallatuksesta "All I Want for Christmas Is My Two Front Teeth". Sitä miten etuhampaat liittyvät itse elokuvaan ei voi loppua spoilaamatta täsmentää, joten jääköön se mainitsematta.

Two Front Teeth [3]
Two Front Teeth [4]

Unearthed Filmsin julkaiseman dvd:n takakansi hehkuttaa elokuvaa mm. sanoin: "It's got to be seen to be believed. You'll never look at demented christmas zombie elves or ninja nuns the same again!" Zombitontut ja ninjanunnat kuulostavat toki yhdistelmältä, joka ei voi helposti mennä vikaan, mutta valitettavan vähän yliamatöörimäinen Two Front Teeth onnistuu näinkin messevistä elementeistä repimään irti. Huomionarvoista on toki, että yllämainittu tokaisu on peräisin Eduardo Sanchezilta (The Blair Witch Project, 1999), jolla tässä tapauksessa on oma lehmä ainakin puoliksi ojassa; Sanchezilla kun on ohjaaja Jamie Nashin kanssa keskenään useampiakin yhteisiä elokuvaprojekteja - mm. Seventh Moon (2008), ParaAbnormal (2009), ja jopa oikeasti varsin kelvollinen ufokauhu Altered (2006).

Two Front Teeth [5]
Two Front Teeth [6]

Ohjaaja Nash tunnustautuu suureksi Evil Dead ja Bad Taste -faniksi, mutta mitään merkillepantavia tai positiivisia vaikutteita ei näistä elokuvista Two Front Teethiin ole valitettavasti mukaan eksynyt. Vaikkei Two Front Teethiä voi hyvällä tahdollakaan väittää kelvolliseksi elokuvaksi, ei se silti ole täysin epäonnistunut. Mm. tonttumonstereiden maskeihin ja pariin muuhun tehosteeseen on sentään jossain määrin panostettu ja saman budjettitason amatöörielokuvissa on huomattavasti huonompiakin näyttelijäsuorituksia nähty. Ninjanunnat ovat kiva lisä, mutta saavat harmillisen niukasti ruutuaikaa. Two Front Teeth skarppaa hieman loppua kohden kiinnostavuudessa, mutta aivan liian vähän ja aivan liian myöhään.

Versioinfo (23.12.2009):

Unearthed Filmsin jenkki-dvd tarjoilee elokuvan alkuperäisellä 1.85:1 kuvasuhteella ja 2.0 äänillä. Ekstroina ohjaajan kommenttiraita ja making of -dokkari.

**---
© Jetro Suni, julkaistu: 23.12.2009
keskiarvo
toimitus
2.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!