Caroline Munro

Super Gore Girl (2009)

aka Sei shirayuri kishidan: Super Gore Girl

Super Gore Girl #1  

Aikuisviihdetyttöjen käyttäminen japanilaisissa splatter-elokuvissa on muodostunut jo enemmän säännöksi kuin poikkeukseksi. Neo Action -kaksoisnäytösten (mm. Hard Revenge Milly, 2008) toisen volumen puolikkaana valmistunut 45-minuuttinen Super Gore Girl laittaa kuitenkin paremmaksi: se on täynnä suloisia idoleita!

Jos edellä mainittu skenaario kuulostaakin järjettömältä, niin selitys on yksinkertainen: Super Gore Girl on vedätystä lähes joka laidalla. Elokuvaa tähdittävä Sayaka Akimoto on suositun, mutta ainakin 80-luvun lahjakkaisiin ja tunnistettaviin idoleihin itsensä totuttaneen katsojan silmissä suoraan B-kategoriaan tipahtavan idoliryhmä AKB48:n jäsen. Tokion Akihabaralta nimensä lainaava ja kyseisessä otaku-korttelissa myös päivittäisiä esiintymisiä omassa teatterissaan harjoittava sekalainen joukkio oli äskettäin uutisissa huippuohjaaja Shunji Iwain toimittua heidän uusimman musiikkivideonsa ohjaajana. Se oli tytöille kunnia, Iwaille ja hänen faneilleen pelkästään noloa.

Super Gore Girl [1]
Super Gore Girl [2]

Nimensä mukaisesti 50 jäsenen rajapyykkiä lähentelevä AKB48 on toki tuottanut muutaman aidonkin lahjakkuuden - onhan tämä loogista jo todennäköisyyslaskennankin puitteissa. Akimoto ei sellainen kuitenkaan ole. Aiemmin mm. High Kick Girlissä (2009) muutaman sekunnin turpaanottoroolissa vilahtanut näyttelijä on Super Gore Girlissä itselleen soveltuvassa seurassa: elokuvan muut tähdet ovat hekin täysin näyttelytaidottomia. Itsensä nolaamassa käyvät laulava malli Nao Nagasawa, gravure-idoli Miki Yabe sekä Miss Magazine 2007 Aika. Tyttökatraan puisevat roolisuoritukset romuttavat jopa elokuvan potentiaaliset söpöyskertoimet. Menneiden vuosikymmenten High School Action -tähtien manttelinperijäksi heillä ei ole mitään asiaa.

Super Gore Girlin tarinallinen lähtökohta on kuitenkin herkullinen. Kristilliseen tyttökouluun sijoittuvassa lähitulevaisuusvisiossa vastakkain ovat raamattukurssin harrasuskovaiset tytöt sekä koulun natsihenkinen oppilaskunta. Hirtetyt nunnat ovat oppilaitoksen käytävillä arkipäivää, ainakin elokuvan johdantojakson päättymiseen saakka. Sen jälkeen käsikirjoittajan Office-paketti vaikuttaa sanoneen yhteistyösopimuksen irti, sillä alun ja loppuhuipennuksen välissä ei liiemmin tapahdu mitään. Efektimiehenä uransa aloittaneen ohjaaja Hisao Tabuchin prioriteettina lieneekin ollut pelkästään komean kliimaksin luominen; mihinkään muuhun ei ole panostettu. Kuvallinen ulkoasu on luotu kääntämällä kontrastit jälkituotannossa rumasti kaakkoon.

Super Gore Girl [3]
Super Gore Girl [4]

Gorea odottavan katsojan kärsivällisyys on koetuksella, sillä kiusauksesta pidättäytyvät tytöt joustavat aatteistaan vasta loppusodan koittaessa. Tällöinkin tarjolla on jopa tyttöjen näyttelytaidottomuudelle vertoja vetävää tähtäystaidottomuuden demonstrointia: kukaan ei osu keneenkään vaikka luoteja ammutaan toista sataa kappaletta. Lunastus koetaan vasta opettajakunnan värväämien palkkasoturien saapuessa ottamaan turpiinsa Rambo-kaliiberin tykillä aseistautuneelta Akimotolta. Kyseinen mieltä ylentävä kohtaus on käsityötekniikalla toteutetun gore-roiskeen riemulaulua, jossa jokainen laukaus irrottaa raajoja tai vähintäänkin aiheuttaa vastustajan kehossa kranaatinheittimen osumaan rinnastettavaa tuhoa. Ilo ei kestä pitkään, mutta ainakin hetken aikaa katsojalla on hymy herkässä.

Super Gore Girl [5]
Super Gore Girl [6]

Veri-ilottelun jälkeen on kuitenkin edessä paluu arkeen: ohjaaja ei ymmärrä katkaista filmiä vaan jatkaa vielä minuuttikaupalla turhia loppujaaritteluja. Samankaltaista tumpelointia on elokuvan alkupuolikin täynnä, mutta silloin katsojan epäuskoinen hämmennys hänelle syötettävää kuvamateriaalia kohtaan sekä tietenkin luvatun goren odotus jaksoivat vielä jotenkin kannatella teosta. Elokuvan viimeiset minuutit sen sijaan ainoastaan muistuttavat siitä, miten pitkiltä sekunnit voivatkaan tuntua huonoa elokuvaa katsoessa.

Versioinfo (6.4.2010):

Nimessä käytetyn hämäävän fontin ansiosta Super Bore Girliksikin luultu elokuva on saatavilla tekstittämättömällä Japani-dvd:llä. Rahanahne yhtiö on julkaisut teoksen irrallaan sen partnerista, kaksoisnäytöksen toisen puolikaan muodostavasta Goo the Kung-Fusion Boysta (2009).

*½---
© Mikko Koivisto, julkaistu: 6.4.2010
keskiarvo
toimitus
1.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!