Caroline Munro

Winner Takes All (1982)

aka Chak wong ji wong; Zei wang zhi wang

Winner Takes All #1 Winner Takes All #2

Patrick Tse esittää entistä mestarivarasta, nykyistä turvallisuusyhtiön konsulttia Shi Ka Lokia, joka joutuu epäilyksenalaiseksi kun tapahtuu sarja väkivaltaisia ryöstöjä, joiden tekopaikalle on aina jätetty hänen tavaramerkkinsä: valkoinen käsine ja punainen ruusu. Ka Lok saa peräänsä kaksi aloittelevaa yksityisetsivää (Wong Yue ja Robert Mak Tak Law), jotka loppujen lopuksi päätyvät hänen liittolaisikseen taistelussa oikeaa syyllistä, japanilaista Miamotoa (Chen Kuan Tai) ja hänen ninjatappajiaan vastaan.

Winner Takes All [1]
Winner Takes All [2]

Wong Jingin toinen ohjaustyö esittelee jo pääsääntöisesti ne piirteet, jotka on totuttu liittämään hänen elokuviinsa. Ilmeisesti vain hän pystyy tekemään leffan, jossa sotketaan yhteen mestarivarkaita, lentäviä ninjoja, "kuoleman mahjongia" pelaava robotti (hävinneen pään katkaisee katosta laskeutuva hattugiljotiini), Hongkongin flamboyantein poikamies, Bruce Lee -imitaatioita ja elektronisella käsivarrella varustettu pääpahis - vain muutamia elementtejä mainitakseni.

Winner Takes All [3]
Winner Takes All [4]

Tuotantoarvot eivät ehkä ole yhtä korkeat ja toteutus niin sliipattu kuin miehen kultakauden teoksissa, mutta muuten tämä on ehtaa Wong Jing -elokuvaa. Tyypillistä on esim. itse pääjuonen oheen keksityt täysin irralliset huumorikevennykset, kuten kohtaus jossa ujo Robert Mak menee tapaamaan tyttöystäväänsä tämän kotiin pukeutuneena kauko-ohjattavaan takkiviritelmään, joka saa hänet jäljittelemään ulkona tilannetta seuraavan Wong Yuen liikkeitä. Tai se jossa viimeksi mainittu nauttii vahingossa ison annoksen ulostuslääkettä kutsuilla eikä millään tahdo löytää vessaa.

Winner Takes All [5]
Winner Takes All [6]

Winner Takes Allin keskiosa kuluu lähes kokonaan tällaisissa pelleilyissä, jotka saattavat hieman koetella katsojan kärsivällisyyttä. Mahjong-jakso on taas kerran käsittämätön sille joka ei tunne pelin sääntöjä. Loppupuoli onkin sitten enemmän toimintapainotteinen ja action-kohtauksiin on keksitty kiitettävästi koukkuja. Huippukohtiin kuuluu mm. Wong Yuen matsi ninjoja vastaan aseenaan jojo, ja hänen ja Patrick Tsen lentely kassaholvissa rakettireput selässään. Kungfu-matseja on ollut koreografioimassa mm. Yuen Cheung-yan.

Winner Takes All [7]
Winner Takes All [8]

Patrick Tse huokuu pääosassa äijämäistä karismaa ja kovanaamat Michael Chan Wai Man ja Chen Kuan Tai tekevät myös miehekkäät roolit. Sivuosassa vilahtaa tuttu komediakasvo Nat Chan Pak Cheung ja Wong Jing itse esittää etsivätoimiston itserakasta johtajaa hieman Michael Huin roolia The Private Eyesissa (1976) mukaillen.

Arvostelu on alun perin julkaistu Touch of Zen -verkkolehdessä 9.8.2004.

**½--
© Matti Erholtz, julkaistu: 31.5.2010
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!