Caroline Munro

Bad Biology (2008)

Kieroutunutta kemiaa

aka Sex Addict

Bad Biology #1 Bad Biology #2

Vuonna 2008 Basket Case 3: The Progenyn (1992) jälkeisen pitkän tauon jälkeen Frank Henenlotter palasi viimein takaisin ohjauskuvioihin elokuvallaan Bad Biology. Kumppanikseen Henenlotter sai rap-artisti R.A. "The Rugged Man" Thorburnin, joka sekä tuotti että osallistui elokuvan käsikirjoittamiseen. Rahaa oli käytössä niukasti ja lopputuloksessa jouduttiin tyytymään useisiin kompromisseihin. Budjettisyistä elokuvan pääpaino päätyi nojaamaan runsaaseen alastomuuteen ja päähenkilöiden pieleen menneeseen anatomiaan.

Bad Biology [1]
Bad Biology [2]

Bad Biologyn alussa friikkigenitaalit omaavat päähenkilöt Jennifer (Charlee Danielson) ja Batz (Anthony Sneed) esitellään vakavista seksuaalisista ongelmista kärsivinä sukulaissieluina. Ensihetkistä alkaen on selvää, että toisistaan ennalta tietämätön pari tulee myöhemmin kohtaamaan toisensa. Juoniasetelma on hyvin samankaltainen kuin Gorman Bechardin vuonna 1987 valmistuneessa Psychos in Lovessa, jossa psykopaattisarjamurhaajapari päätyy löytämään toistensa kautta tosirakkauden.

Bad Biology [3]
Bad Biology [4]

Juonen rakentaminen eriskummallisten sukupuolielimien ympärille ei sinänsä ole mikään uusi tai mullistava idea. Elimiä on kuitenkin aina yhtä helppo käyttää kulttimaineen kalasteluvälineenä. Muun muassa Chatterbox (1977), Tromeo and Juliet (1996), Sexual Parasite: Killer Pussy (2004), Pervert! (2005) ja Teeth (2007) hyödyntävät kaikki samaa ajatusta enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Bad Biology [5]
Bad Biology [6]

Parasta Bad Biologyssä on vetovoimaisen Charlee Danielsonin lämminhenkinen roolisuoritus ja kokonaisvaltainen, katsojalle asti välittyvä kuvauspaikoilla elokuvantekohetkellä vallinnut hyväntuulinen intensiteetti. Vastavuoroisesti elokuvan heikkoja puolia ovat yleisesti ottaen amatöörimäinen cast, Thorburnin kynästä lähtöisin oleva hahmojen suuhun sopimaton rap-tyylinen dialogi, ärsyttävät hyppyleikkaukset, päähenkilöiden kameralle puhuminen, masentavan kurjat CGI:t ja jatkuvasti paikoillaan junnaava juoni. Lukuisista heikkouksista huolimatta katselukokemus jää kuitenkin hienoisesti plussan puolelle positiivisten puolien korreloidessa kiitettävästi negatiivisia.

Vioistaan huolimatta Bad Biology on aito, sympaattinen ja tekijöidensä näköinen elokuva.

Versioinfo (10.12.2010):

Kotimainen Night Visions -julkaisusarjan dvd näyttää ja kuulostaa hyvältä. Kuvasuhde on alkuperäinen anamorfinen laajakuva ja äänioptiosta valittavissa ovat sekä DD 2.0 että DTS 5.1 vaihtoehdot.

**½--
© Jetro Suni, julkaistu: 10.12.2010
keskiarvo
toimitus
2.33/5.00 (3)
 JSSMPI
  2.5 2.5 2.0
keskiarvo
lukijat i
2.80/5.00 (5)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  3 (10)
30%
Bad Biology (2008)  Bad Biology (2008)