Caroline Munro

Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)

aka Faster, Pussycat! Go! Go!; Faster Pussycat! Wham! Bang!; The Mankillers; The Leather Girls; Pussycat; Die Satansweiber von Tittfield

Faster, Pussycat! Kill! Kill! #1 Faster, Pussycat! Kill! Kill! #2

Faster, Pussycat! Kill! Kill!. Erikoinen nimi elokuvalla, josta Elitistiin kirjoittaminen on ollut työn ja tuskan takana. Kyseessä on Russ Meyerin kuuluisin teos, ja elokuva, jonka John Waters on nostanut kaikkien aikojen parhaaksi - väliäkö sillä kuinka tosissaan mies on ollut, ei hän mitä tahansa olisi tullut maininneeksi ja siitä Shokkiarvo-kirjaansa kirjoittaneeksi. Kuva erittäin avonaisella kaula-aukolla varustettuun mustaan asuun pukeutuneesta Tura Satanasta antamassa karatea poloiselle miesuhrille on eräitä kultimman populaarikulttuurin ikonisimpia. Itse en ole kuitenkaan ikinä ollut Faster, Pussycatin suurin ystävä, mutta Tura Satanan poismeno helmikuussa 2011 sai antamaan elokuvalle taas yhden mahdollisuuden.

Faster, Pussycat! Kill! Kill! [1]
Faster, Pussycat! Kill! Kill! [2]

Faster, Pussycatia ei voi mainita ilman Tura Satanaa, eikä Satanaa mainitsematta samaan hengenvetoon Faster, Pussycatiä. Syystäkin naisen nimi on alkuteksteissä muita isommalla, vaikka sinänsä Haji tai Lori Williams ovat yhtä suuressa osassa. Satana kuitenkin hallitsee. Satanasta kirjoittaessa tuntuu myös olevan välttämätöntä mainita naisen eksoottinen ulkoasu ja kerrata kuinka hänen suonissaan virtasi niin intiaani- kuin japanilaisvertakin. Satana ei aikanaan tehnyt montaakaan elokuvaa, ja Faster, Pussycatin ohella isompi rooli irtosi vain Ted V. Mikelsin ohjaamista The Astro-Zombiesista (1968) ja The Doll Squadista (1973). Muutamassa muussa elokuvassa Satana esitti yksinkertaisesti stripparia, mikä hän valkokankaan ulkopuolella olikin. 2000-luvulla Satana kaivettiin esiin muutamaan pikkuelokuvaan lisäämään näiden kiinnostusta "tietyissä piireissä." Faster, Pussycat! Kill! Kill! kuitenkin riitti tekemään Satanasta legendan.

Faster, Pussycat! Kill! Kill! [3]
Faster, Pussycat! Kill! Kill! [4]

Kolme go-go-tanssijaa, joiden välit eivät ole parhaat mahdolliset, Varla (Satana), Rosie (meksikolaisaksenttinen Haji) ja Billie (Lori Williams), lähtevät urheiluautoillaan aavikolle purkamaan paineitaan. Paikalle osunut nuoripari, Tommy ja Linda (Sue Bernard), ei tiedä millaisten mimmien kanssa he ovat tekemisissä, ja Varla todistaa omistavansa porukan isoimmat munat ja naksauttaa miehen niskat poikki. Linda jää kolmikon panttivangiksi. Porukka hankkiutuu lähistön maatilalle, jota asuttaa invalidisoitunut vanha mies (Stuart Lancaster) kahden poikansa kanssa. Juonellisesti Faster, Pussycat on ajalleen tyypillinen Meyer-elokuva, jossa ahneus ja himo johtavat omaan ja viattomien tuhoon. Varla himoitsee vanhuksen rahoja, Billie lihaksikasta mutta yksinkertaista poikaa, jota oma isä kutsuu vihannekseksi, ja Rosie Varlaa.

Faster, Pussycat! Kill! Kill! [5]
Faster, Pussycat! Kill! Kill! [6]

Faster, Pussycatin suurin ansio on sen naisilleen tarjoama ennen kuulumaton rooli. Etenkään Varla ei anna miehille tuumaakaan periksi ja on valmis rehelliseen tappeluunkin. Roolilleen omistautunut Satana on 100% uskottava piestessään miehiä. Samalla elokuva lienee Meyerin ainoa, jossa ei ole alastomuutta, vaikka sellaiseen juoni tarjoaisi paljonkin mahdollisuuksia. Dialogiin on myös panostettu normaalia enemmän, ja se on varsin mehukasta. Mikäli elokuvasta katsoo tekstitetyn version, kannattaa uhrata huomiota myös alkuperäisille repliikeille.

Faster, Pussycat! Kill! Kill! [7]
Faster, Pussycat! Kill! Kill! [8]

Meyer aloittaa Faster, Pussycatin melkein tavaramerkikseen muodostuneella kertojaäänellä. Myös kuvakulmat ja leikkaus ovat ehtaa Meyeria. Valitettavasti Faster, Pussycat on kuitenkin hivenen tylsä, eivätkä edellä mainitut seikat riitä korvaamaan juonen yksinkertaisuutta. Ne parhaat Meyer-elokuvat, ainakin jos arvostus kohdistuu villeihin ideoihin, olivat vielä tulossa. Ja niin yllättävältä kuin se kuulostaakin, Tura Satanan parhaan elokuvan on ohjannut Ted V. Mikels. Tosin Faster, Pussycat! Kill! Kill! on paras Tura Satana -elokuva ja riittävä tekemään liki kenestä tahansa satanistin (niin kuin Mika Back asian Gorehoundin The Doll Squad -arvostelussaan ilmaisi).

Versioinfo (14.4.2011):

Faster, Pussycat! Kill! Kill! on julkaistu suomeksi tekstitettynä osana kuuden elokuvan dvd-boksia "The Wild World of Russ Meyer". Meyeriin tai elokuvaan vakavasti suhtautuvat hankkivat kuitenkin oheen myös UK-julkaisun, joka sisältää kaksikin kommenttiraitaa; toisessa ääneen pääsevät elokuvan naiset, toisessa itse Meyer. Laserdisc-julkaisua varten taltioitu kommenttiraita luo Meyerista valitettavasti jo hieman seniilin kuvan toistoineen, vaikka eihän miestä voi olla arvostamatta kun hän vilpittömästi innostuu Lori Williamsin tiukoista shortseista. Lisäksi levyltä löytyy tuore haastattelukooste "Go Pussycats Go", jossa enemmän tai vähemmän nuorekkaina säilyneet elokuvan naiset pääsevät ääneen, sekä lukuisia Meyer-elokuvien trailereita.

***--
© Mikko Kojo, julkaistu: 14.4.2011
keskiarvo
toimitus
3.29/5.00 (7)
 JSTPMKMHMMMK*PI
  3.5 4.0 3.0 3.5 2.5 3.0 3.5
keskiarvo
lukijat i
3.71/5.00 (12)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  37 (66)
56%
Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)  Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)