Caroline Munro

Rote Lippen, Sadisterotica (1969) :: Two Undercover Angels

aka The Case of the Two Beauties; Sadist Erotica; Red Lips; El caso de las dos bellezas; Der Wolf - Horror pervers

Rote Lippen, Sadisterotica #1 Rote Lippen, Sadisterotica #2

Karvainen, örisevä susimies, silmälapulla varustettu salaperäinen sadisti, kaksi vapaamielistä energiaa pursuavaa naisagenttia ja Modesty Blaise -tyyliä jäljittelevä kuvasto. Siinä muutamia elementtejä Jess Francon rikoskomediasta Two Undercover Angels, joka hyvistä lähtökohdista huolimatta jää pahasti puolitiehen.

Rote Lippen, Sadisterotica [1]
Rote Lippen, Sadisterotica [2]

60-luvun loppupuoli oli Francolle taiteellisesti erityisen tuotteliasta aikaa. Hän ohjasi vuoden 1969 aikana yhteensä seitsemän elokuvaa, muun muassa unenomaisen Venus in Fursin (Paroxismus) ja WiP-eksploitaatio 99 Womenin (Der heisse Tod). Ei ole yllättävää, että Franco päätti tehdä vaihteeksi jotain kevyempää ja Two Undercover Angels onkin päräyttävästä alkuperäisnimestään huolimatta pyrkimys kepeän komedian siivittämän rikoselokuvan suuntaan. Pääosaan Franco valitsi edellisvuoden elokuvassaan Succubus (Necronomicon - Geträumte Sünden, 1968) vakuuttaneen Janine Reynaudin ja argentiinalaiskaunotar Rosanna Yannin, jonka kanssa hän oli jo aiemminkin halunnut tehdä yhteistyötä.

Rote Lippen, Sadisterotica [3]
Rote Lippen, Sadisterotica [4]

Diana (Reynaud) ja Regina (Yanni) ovat "Punaiset huulet" -nimellä tunnettu ja omilla ehdoillaan toimiva salapoliisipari. Varakkaan Radeckin (näyttelijä-tuottaja Adrian Hoven) palkkaamana tytöt tutkivat kahden vuoden aikana sattuneita katoamistapauksia. Tuntemattoman kidnappaajan uhreja yhdistää se, että kaikki heistä olivat tanssijoita, valokuvamalleja tai mannekiineja. Jäljet johtavat hämäräperäisen taidekauppiaan (Franco) luokse ja sitä kautta pääepäillyksi nousee silmälappua pitävä taiteilija Klaus Tiller. Franco ei yritä rakentaa mitään varsinaista mysteeriä ja katsojan tiedossa on koko ajan, että Tiller ja hänen susimiesmäinen apurinsa Morpho (Reynaudin aviomies Michel Lemoine) ovat vastuussa kidnappauksista ja murhista. Morpho kähmii kirkuvia naisia ja Tiller ikuistaa tapahtumat kamerallaan maalaten myöhemmin väkivaltaiset kuvat tauluihinsa.

Rote Lippen, Sadisterotica [5]
Rote Lippen, Sadisterotica [6]

Two Undercover Angels on täydellinen sekamelska, joka ei missään vaiheessa onnistu löytämään omaa identiteettiään kovasta yrityksestä huolimatta. Näyttelijöiden suorituksissa ei ole hurraamista, mutta etenkin bimbomaista Yannia katselee mielellään. Tiller etsii uusia uhreja öisiltä klubeilta ja kyseiset kohtaukset ovat elokuvan parasta antia muutamien muiden hyvien hetkien lisäksi. Juoni on todella yksinkertainen, mutta sekin rönsyilee usein omille teilleen. Francon loppuun lataama yllätyskäännekin on täysin naurettava. Elokuvasta saa eniten irti, jos kiinnittää huomiota lukuisiin kalkkuna-arvoihin ja siinä hirvittävä enkkudubbaus on avuksi. Two Undercover Angels on monella tavalla ärsyttävä elokuva joistakin positiivisista puolistaan huolimatta.

Two Undercover Angels kuvattiin samaan aikaan jatko-osa Kiss Me Monsterin (Küss mich, Monster, 1969) kanssa. Franco oli käyttänyt samankaltaista salapoliisityttöparia jo vuonna 1960 elokuvassaan Labios rojos ja palasi vielä kerran aiheeseen 1974 valmistuneella elokuvalla Les emmerdeuses, jonka pääosassa nähtiin muun muassa Lina Romay.

Versioinfo (13.4.2011):

Blue Undergroundin jenkkilevy on elokuvan paras dvd-versio oikean kuvasuhteen ja ohjaajan haastattelun takia. Tuplajulkaisulta löytyy myös jatko-osa Kiss Me Monster.

**---
© Sakari Määttä, julkaistu: 13.4.2011
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (2)
 SM
  2.0
keskiarvo
lukijat i
2.83/5.00 (3)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!