Caroline Munro

Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber (2008)

aka Shin kankin tôbô: Gekijô-ban; Escape Captivity: The Movie

Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber #1 Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber #2

Tyttö nimeltä Kimika (Sakurano) herää kahlittuna hämärässä pannuhuoneessa. Sumopainijamaiseksi topattuun asuun sonnustautunut kaasunaamaripäinen kiduttaja saapuu seremoniallisesti paikalle ja alkaa kouria Kimikan rintoja kehuen niitä suuriksi. Seksuaalinen ahdistelu ja alistaminen ovat vasta alkusoittoa kidnappaajan perimmäisten motiivien purkautuessa hiljalleen elokuvan edetessä.

Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber [1]
Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber [2]

Kimikan isä Daisuke (Kenji Ezure) on suuren yhtiön presidentti ja odottaa innokkaasti tulevaa fuusiota kiinalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Työn aiheuttamaa stressiä helpottaa kaunis sihteeri (Asami), jonka kanssa Daisukella on pitkäaikainen seksisuhde. Toimistofetissikuvastoa riittää runsaasti parin keskittyessä mieluummin panemiseen kuin työasioihin. Kidnappaaja ottaa yhteyttä Daisukeen vaatien tätä perumaan tulevan fuusion ja uhaten surmaavansa Kimikon, jos vaatimusta ei noudateta.

Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber [3]
Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber [4]

Sisällöllisesti Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber keskittyy seksploitaatioon eikä juonessa olekaan seksikohtausten lisäksi aineksia kuin enintään puolituntisen lyhytelokuvan verran. Elokuva ei kuitenkaan käy missään vaiheessa raskaaksi, koska yllättäviä piirteitä sisältävä eheä tarina ja syyt hahmojen tekojen taustalla kiinnostavat aidosti. Meno on ihastuttavan kipeää ja vilpitöntä pervoilua, jolle Kimikaan vähitellen iskevä Tukholma-syndrooma antaa vielä lisää vauhtia. Salaisuudet paljastava elokuvan loppu repii auki vanhojen pettymysten aiheuttamat henkiset haavat epävireisen musiikin tahdissa.

Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber [5]
Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber [6]

Näyttelijöistä parhaimman suorituksen tekee japanilainen av-tähti Asami, joka on viime vuosina nähty useissa Nikkatsun Sushi Typhoon -tuotannoissa, kuten elokuvissa Mutant Girl Squad (2010) ja Helldriver (2010). Ohjaaja-käsikirjoittaja Daisuke Gotôn aiempaan filmografiaan kuuluvat muun muassa omaperäiset ja kumouksellista huumoria sisältävät pinku eigat A Lonely Cow Weeps at Dawn (2003) ja Blind Love (2005). Elokuva on saanut tähän mennessä jo kaksi epävirallista jatko-osaa.

Girl in Captivity: Psycho Torture Chamber on pienimuotoisuudestaan huolimatta suositeltava välipala japanilaisen seksploitaation ystäville.

Versioinfo (27.4.2011):

Amerikkalainen Cinema Epoch on julkaissut elokuvan dvd:llä Tokyo Erotique -sarjassaan.

***--
© Sakari Määttä, julkaistu: 27.4.2011
keskiarvo
toimitus
3.00/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat i
1.50/5.00 (1)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!