Caroline Munro

Hard Ticket to Hawaii (1987)

Kovaa peliä Havaijilla

aka Agguato alle Hawaii; Piège mortel à Hawaï

Hard Ticket to Hawaii #1 Hard Ticket to Hawaii #2

"This is for the Molokai cops!"

Elokuva-alan moniosaaja Andrew W. Sidaris (1931-2007) tiesi mistä pojat tykkäävät. Hänen elokuvansa olivat täynnä muotojaan auliisti esitteleviä Playboy-pimuja, aseita, ammuskelua, Havaijin maisemia ja hulvattoman monimutkaisia juonia. Tarinoilla ei kuitenkaan ole merkitystä hänen elokuviensa viihdyttävyyden kannalta. Miehen magnum opukseksi voi suorilta käsin nimetä vuoden 1987 elokuvan Hard Ticket To Hawaii, joka tarjosi harvinaisen pääosan Kauniit ja rohkeat -saippuasarjan Ridgenä tunnetulle, jykeväleukaiselle Ron Mossille.

Hard Ticket to Hawaii [1]
Hard Ticket to Hawaii [2]

Havaijilla ei eletä pelkkää paratiisielämää. Huumekauppaa tutkivat liittovaltion agentit Donna (Dona Speir) ja Taryn (Hope Marie Carlton) pitävät peitetoimenaan lähettipalvelua. Firman pienkoneen lastaajien törttöilyn vuoksi paikalliseen eläinpuistoon matkalla oleva käärmelaatikko vaihtuu vahingossa toiseen. Sen sisällä sihisee äärimmäisen vaarallinen luikertelija, johon on ruiskutettu myrkyllisiä toksiineja syöpää sairastavista rotista.

Hard Ticket to Hawaii [3]
Hard Ticket to Hawaii [4]

Käärmekuljetuksen välilaskun aikana lähettitytöt löytävät kauko-ohjattavan helikopterin, jonka kyydissä on arvokkaita timantteja. Jalokivet kuuluvat paikalliselle huumelordille Seth Romerolle (Rodrigo Obregón). Neuvokkaat agentit päihittävät timanttilastia odottavat kätyrit kätevästi kätkettyjen ninja-aseidensa avulla ja pakenevat kotiin. Tämän jälkeen he pulahtavat yhdessä porealtaaseen pohtimaan seuraavaa siirtoaan. Samaan aikaan raivostunut Romero lähettää lisää joukkojaan tyttöjen kimppuun. Tytöt selviävät uudesta hyökkäysaallosta, mutta taistelun tuoksinnassa myrkkykäärme pääsee pakoon laatikostaan. Tästä tietämättömät tytöt päättävät turvautua jatkossa Donnan kanssa heilastelevan agentti Rowdy Abilenen (Ron Moss) apuun. Agentit lähtevät avoimelle sotakannalle huumekauppiaan joukkoja vastaan.

Hard Ticket to Hawaii [5]
Hard Ticket to Hawaii [6]

Miehekkään Abilenen suosikkiase on mittava raketinheitin. Sen avulla kyytiä saavat niin (täysikokoiset) helikopterit, omituiset skeittarit, kierot transvestiitit kuin pumpattava barbarakin. Mies on myös kuolettava niin motocross-pyörän kyydissä kuin vaikkapa frisbeetä heitellessään. Toinen toistaan uskomattomammat toimintakohtaukset seuraavat toisiaan ja saavat katsojan pumppaamaan ilmaa nyrkillään kerta toisensa jälkeen.

Hard Ticket to Hawaii [7]
Hard Ticket to Hawaii [8]

Hard Ticket to Hawaiin parissa ei pääse pitkästymäänkään, sillä juonta kuljettavat puheosuudetkin sisältävät yleensä vähintään yhden Playboy-misun esiintymisen yläosattomissa. Toiseen sukupuoleen mieltyneiden katsojien iloksi myös miesten vaatetus on niukka ja eräässä kohtauksessa Moss esiintyy pelkissä speedoissa. Muoti on hupaisan myöhäiskasaria olkatoppauksine ja mulletteineen. Elokuvan seksikohtauksetkin ovat niin intensiivisiä, että ilta vaihtuu hujauksessa aamuksi. Juonessa ei ole juuri tolkkua, mutta häpeilemätön eksploitaatio ja Sidarisin mutkaton halu viihdyttää nostavat hymyn vaativankin katsojan huulille. Elokuva on ansainnut paikkansa kaljoitteluviihteen kerman joukossa.

****-
© Paavo Ihalainen, julkaistu: 30.1.2012
keskiarvo
toimitus
3.20/5.00 (5)
 JSSMMHMK*PI
  3.0 3.5 2.5 3.0 4.0
keskiarvo
lukijat i
3.25/5.00 (4)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!
 pisteet (äänet)nimeke
  2 (6)
33%
Hard Ticket to Hawaii (1987)  Hard Ticket to Hawaii (1987)Kovaa peliä Havaijilla