Caroline Munro

Girl's Blood (2014)

aka Red x Pink; Aka X Pinku

Girl's Blood #1 Girl's Blood #2

Nykypäivänä harvemmin näkee niin pöyristyttävää valtavirran teatterielokuvaa kuin pehmopornahtava häkkitappeluelokuva Girl's Blood. Supersankareita aiemmin ohjannut Koichi Sakamoto lataa elokuvansa täyteen nuorten naisten trendikästä melodraamaa, uskomattoman rajuja turpaanvetojaksoja sekä pitkiä lesboseksikohtauksia. Kaikki tämä esitetään melko hyvien tuotantoarvojen turvin ja ilman pienintäkään itseironian häivähdystä - näin se kuuluukin tehdä.

Girl's Blood [1]
Girl's Blood [2]

Girl's Bloodilla on jalkansa monessa kehässä. "Girl's Blood" on Tokion Roppongissa pyörivä seksikästä tappeluviihdettä tarjoava underground-tapahtuma, jossa naiset hakkaavat toisiaan häkissä. Taistelijoita löytyy laidasta laitaan viihdearvoista tinkimättä: mukana on muun muassa katutappelija, SM-kuningatar, hullu sairaanhoitaja ja super-lolita Mayu 14 Forever. Välillä tytöt tarjoavat veristä mätkintää kun taas toisinaan yleisöä viihdytetään mutapainilla, jossa osanottajat repivät ensitöikseen toistensa topit pois päältä.

Elokuvan nimi voisi myös olla Girl's Love. Ei ainoastaan siksi, että kaikki päähenkilöt ovat lesboja, vaan myös tarinankerronnan hengen puolesta. Tytöt ajelevat prätkällä, kävelevät merenrannalla, jakavat sydänsuruja ja itkevät yhdessä. Korniuteen saakka sliipattu tyttödraama on kuin kokoelma nuorille naisille suunnatun huonon televisiosarjan huippukohtia. Tarinan lähdemateriaalina tosin toimii Kazuki Sakuraban nuorisosarjakuva Red x Pink.

Girl's Blood [3]
Girl's Blood [4]

Kaikilla taistelunäytöksen osanottajilla on omat syynsä häkkiin hakeutumiselle. Osa potee identiteettikriisiä, toiset taas ovat traumatisoituneet lapsuudessa äidin kaadettua vanukasta kasvoille. Tarinan päähenkilöpari on vaarallinen Shanghai Girl (Asami Tada) sekä tähän rakastuva katutaistelija Satsuki (Yuria Haga), joka pyrkii piilottamaan naiselliset muotonsa miehisen vaatetuksen alle, vaikka omaa maailmanhistorian tyrmäävimmät rinnat. Elokuvan toinen pääkaksikko on kehässä paineita purkava dominatrix Miko (Ayame Misaki) sekä hänen paras kaverinsa, lapsikasvoinen Mayu (10-vuotiaasta lähtien keikistelyvideoita kuvannut idoli Rina Koike). Koko shown johtajana toimii hirmuisella vimmalla mesoava yakuza- ja kamppailulajielokuvien vakiotähti Yoshiyuki Yamaguchi (Bushido Man, 2013).

Girl's Blood [5]
Girl's Blood [6]

Rakkauden ja hyväksynnän kaipuu johtaa parhaimmillaan kuusiminuuttiseksi venyviin naisten välisiin rakastelujaksoihin, joissa kamera herkuttelee pääosanesittäjä Yuria Hagan rinnoilla ja takapuolella. Onpa kuviin mahtunut myös trimmattua alapääkarvoitusta, kuten oli tiedossa jo etukäteen levittäjä Kadokawan mainostettua elokuvaa Hagan all nude -kohtauksilla. Rajansa kuitenkin kaikella. Monet elokuvan tähdistä ovat ainakin osa-aikaisia gravure-idoleja, joiden työnkuvaan kuuluu kiusoittelu ilman rihman kiertämää, mutta strategisia paikkoja paljastamatta. Haga on ammattietiikkansa hylännyt, mutta muut naiset suojelevat siveyttänsä vaikka pitelemällä omista rinnoistaan kaksin käsin kiinni seksikohtauksen alusta loppuun.

Girl's Blood [7]
Girl's Blood [8]

Kuinka kauniit tyttöset sitten selviytyvät elokuvan haastavista mätkintäjaksoista? Hämmentävän hyvin. Useat pääosanesittäjistä omaavat itse asiassa aiempaa toimintakokemusta television supersankarisarjoista (esim. 10 vuotta Kamen Rideria kuvannut Haga), minkä lisäksi koko kaarti on selvästi käytetty pitkällä salitreenillä, sillä elokuvan toiminta on paikoin todella rajua ja fyysistä. Tytöt takovat verissä päin kuin Takashi Miiken Crows Zero -elokuvissa konsanaan. Vaikka vaikutelma on osittain saavutettu kiivastahtisella leikkauksella, pysyy toiminta selkeänä 180 asteen sääntöä noudattavan leikkauksen sekä visuaalisten kontrastien (esim. valkopukuinen taistelija vs. punapukuinen taistelija) ansiosta. Mukana on myös paljon vakuuttavia kamppailulajiliikkeitä kuten erilaisia sidontoja. Taustalla pauhaava suureellinen soundtrack nostattaa tunnelmaa oivallisesti ja tappeluja rytmittävät ääniefektit ovat kuin Bruce Leen Game of Deathin (1978) loppumatseista, eli kuulostavat siltä kuin nyrkki tekisi jokaisella iskulla kasvoihin reiän.

Girl's Blood [9]
Girl's Blood [10]

Girl's Blood on ajoittain kuin 90-luvun Michael Bay ohjaamassa väkivaltaista lesbotappeludraamaa japanilaisilla painotuksilla. Kaksituntinen kokonaisuus ei taatusti ole hyvä elokuva kaikilla mittarilla, mutta se on kaikessa korniudessaan ja etenkin sulavuudessaan perverssin viihdyttävä. Mikä parasta, elokuva ei sorru halpahintaiseen kujeiluun ja tekijöiden oman huumorintajun todisteluun, vaan jättää katsojan pohtimaan ovatko he todella tosissaan? Harva tuottaja - ehkäpä Hongkongin Wong Jingiä lukuun ottamatta - kehtaa enää 2000-luvulla tuoda tällaista elokuvaa teatteriin.

Versioinfo (9.6.2014):

Arvostelukappaleena toimi elokuvan 128-minuuttinen ja R18-luokitusta kantava Director's Long Version. Teattereissa elokuva pyöri alemmalla ikärajalla ja kymmenen minuuttia lyhempänä. Molemmat versiot julkaistaan Japanissa dvd:llä ja blu-raylla heinäkuussa, mutta tekstityksiä tuskin on odotettavissa.

***½-
© Mikko Koivisto, julkaistu: 9.6.2014
keskiarvo
toimitus
3.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!