Caroline Munro

The Para Psychics (1974)

aka Death Has Blue Eyes; Die Todesaugen; La perversión de la carne; To koritsi vomva; To koritsi me ta galana matia

The Para Psychics #1 The Para Psychics #2

Kreikkalainen ohjaaja Nico Mastorakis on uransa aikana työskennellyt niin toimintaelokuvien, brittityylisten komedioiden, psykotrillereiden, kauhun kuin puhtaan eksploitaationkin parissa. Trillerit ovat kuitenkin aina olleet hänen leipälajinsa. Mastorakis ehti ennen debyyttielokuvaansa The Para Psychics ohjata This is Your Life ja Piilokamera -sarjoja televisiolle. Mastorakis kokeili nuoruuden innolla taitojaan erilaisten genrejen parissa eikä välttämättä täysin itsekään tiennyt millaista elokuvaa oli tekemässä. Lopputulos onkin sekoitus yllä mainittuja elokuvan lajityyppejä. Mukaan on ripoteltu sopiva määrä nuhjuista seksploitaatiokuvastoa sekä yliluonnollisia elementtejä sisältävä sivujuonne.

The Para Psychics [1]
The Para Psychics [2]

Huolettomat pikkurikolliset Robert (Peter Winter) ja Ches (Hristos Nomikos) saapuvat Ateenaan viettämään riehakasta elämää vapaan rakkauden ja pienten huijausten merkeissä. He tapaavat varakkaan Geraldine Steinwetzin (Jessica Dublin) ja hänen tyttärensä Christinen (Maria Aliferi), jotka haluavat miesten suojelevan heitä tappoaikeissa olevaa, keinoja kaihtamatonta gangsterilaumaa vastaan. Christinellä on salaperäisiä psyykkisiä voimia, joiden avulla hän aistii gangstereiden suunnittelevan poliittista salamurhaa.

The Para Psychics [3]
The Para Psychics [4]

The Para Psychics on tasapainoilua räjähdyksien, takaa-ajojen, "hauskan" kujeilun ja rakastelun välillä. Yksinkertaisuudestaan huolimatta jokseenkin kiinnostava tarina viedään kunnialla päätökseen ja viime hetkille on saatu pakollinen yllätyskäännekin. The Para Psychics sisältää myös Suomi-yhteyden: erään lentokentän läpivalaisulaite on Outokumpu Oy:n valmistama, eikä tätä voi olla huomaamatta elokuvaa katsoessa.

The Para Psychics [5]
The Para Psychics [6]

The Para Psychics on kreikkalainen sillisalaatti, jolla on runsaasti kuriositeettiarvoa jo pelkän harvinaisuutensa ansioista, mutta kaikesta huolimatta se jää hiukan tyhjäksi. Suurin syy tähän on varmasti se, ettei elokuva yllä katsomiskokemuksena eikä törkeystasolla lähellekään Mastorakisin todellista mestariteosta Island of Death (1975).

Versioinfo (päivitetty: 4.2.2018)

Ei virallista blu-ray- tai dvd-julkaisua.

**½--
© Sakari Määttä, julkaistu: 3.4.2018
keskiarvo
toimitus
2.50/5.00 (1)
 
keskiarvo
lukijat
0.00/5.00 (0)
Jos kirjaudut foorumille,
voit itse pisteyttää tämänkin
elokuvan!